Названо 5 ранкових звичок для кращої роботи мозку

Новини України / Здоров'я
16
0
Названо 5 ранкових звичок для кращої роботи мозку

Прості ранкові звички та поживний сніданок допомагають налаштувати увагу, пам’ять та здатність приймати рішення.

Про це пише РБК Україна з посиланням на сайт Eating well



Поєднуйте білок з вуглеводами

Дослідження, опубліковане в журналі Geriatric Psychiatry and Neurology, показало, що старші люди, які пропускали сніданок лише один або два рази на тиждень, частіше показували погані результати в тестах на когнітивні здібності, ніж ті, хто регулярно снідав.

Якість та поєднання поживних речовин у сніданку мають важливе значення. Білок допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, коли його вживають разом з вуглеводами і підтримує енергію та концентрацію стабільною.

Щоб отримати необхідний білок вранці, подумайте про сир, йогурт, знежирене молоко, соєве молоко, яйця, копчений лосось або навіть тунець.

Їжте ягоди

Згідно з даними в журналі Molecular Sciences, ягоди багаті на клітковину, мінерали, вітаміни та поліфеноли, які допомагають підтримувати роботу мозку. Їхні красиві насичено-фіолетові, червоні та сині кольори походять від антоціанів. Вважається, що ці потужні антиоксиданти покращують пам'ять і когнітивне здоров'я, збільшуючи кровотік до мозку.

Додайте їх до вівсянки, смузі або грецького йогурту. Якщо не сезон, то оберіть заморожені ягоди, які так само корисні для тіла та мозку.

Яйця

Національні інститути охорони здоров'я США повідомляють, що яйця - це не просто чудове джерело білка. Вони також містять інші поживні речовини, що покращують роботу мозку.

Оскільки організм не може виробляти холін, то потрібно отримувати його з їжі або добавок. Лише одне велике яйце забезпечує 27% добової дози.

Обмежте доданий цукор

Мозку потрібно багато ключових поживних речовин на сніданок. Навіть якщо мозок використовує глюкозу (простий цукор) як основне паливо, то вуглеводи краще отримувати з фруктів та цільного зерна, а не з доданого цукру.

Дослідження у журналі Nutritients виявило зв'язок між вживанням надмірної кількості доданого цукру та поганою когнітивною функцією. Це включає від вирішення проблем, дрібної моторики та швидкості обробки інформації.

Крім того, доданий цукор швидко засвоюється, що може призвести до стрибків та падінь рівня цукру в крові, а не до забезпечення стійкої енергії.

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.


Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
[banner_banner8]
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.