RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


М'ясо досить дороге в Україні, тому цей продукт не дуже популярний. Низький попит стримує ріст цін.

Аналітик асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Максим Гопка розповів в коментарі УНІАН, чи чекати падіння цін на яловичину та свинину.



"Яловичина – один з найдорожчих видів м’яса, і його вартість тривалий час суттєво не змінювалася упродовж останніх кількох років. Ціни на яловичу трохи зростають, оскільки збільшується собівартість її виробництва", - зазначив експерт.

За його словами, середня вартість яловичого гуляшу в супермаркетах станом на 14 січня коливається від 300-310 гривень за кілограм.

"Вартість цього продукту досить стабільна, оскільки не всі українці можуть собі дозволити його купити, тобто немає попиту, який би міг "штовхати" ціну вгору. Ціна на яловичину до весни точно не буде суттєво знижуватися, оскільки спостерігається зменшення поголів’я корів у господарствах населення, що загалом відображається і на забійній масі тварин в Україні в цілому. Вартість яловичини найближчим часом залишиться стабільною", - пояснив Гопка.

При цьому він розповів, що перед Новим роком було невелике зростання попиту на свинину, і її вартість зросла.

"Ціни у супермаркетах коливалися від 260 до 270 гривень за кілограм. У перший тиждень після новорічних свят вартість свинини пішла вниз і становила у середньому 250 грн/кг. Але наразі ціна на цей вид м’яса зросла до 266 грн/кг", - нагадав аналітик УКАБ.

На його думку, поки немає причин говорити, що вартість свинини сильно знизиться, оскільки є певні важливі фактори, які на неї впливають, у тому числі зменшується поголів’я свиней через активні бойові дії на частині території України.

"До кінця зими на вартість свинини впливатиме попит і те, чи будуть відключення світла. У разі відключень, виробникам доведеться покривати додаткові витрати, і вартість м’яса може зрости. Можливе сезонне зниження вартості цього виду м’яса коштом зниження попиту в кінці зими - на початку весни. Але у квітні буде Великдень, і українці традиційно починають споживати більше свинини, оскільки закінчується піст. На фоні зростання попиту вартість цього виду м’яса може зрости. До весни ціни на свинину можуть змінюватися у коридорі плюс чи мінус 10 гривень до тієї вартості, яка є зараз", - підсумував Гопка.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-01-2025, 12:41
Коментарів 0 Переглядів 515

[/center]

Укриття обладнано вентиляційною системою, замінено електромережу, двері та світильники
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.