Для насиченого смаку страв: як зробити домашні кубики бульйону

Новини України / Смачні рецепти
873
0

Бульйон потрібен для приготування багатьох страв - овочевих супів, рагу, соусів та тушкованого м'яса, додаючи аромату та підкреслюючи смак. А щоб заощадити час для приготування їжі, зробити кубики бульйону можна заздалегідь.

Про те, як приготувати кубики бульйону, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Instaram-сторінку фудблогерки Світлани Левицької.



Що потрібно для домашніх кубиків бульйону
Для того, щоб зробити з бульйону кубики для страв, потрібні ці продукти:

м'ясна частина (обрізки яловичини, сухожилля) - 1 кг
овочі (цибуля, морква тощо) - 200 г
коріння петрушки або пастернаку - до смаку
Як зробити кубики бульйону вдома
Для бульйонних кубиків можна використовувати попередньо заморожене м'ясо, а також кістки та сухожилля - вони зроблять консистенцію більш густою. Не обов'язково шукати відбірне та ідеальне м'ясо.

Щоб зробити смак цікавішим, необхідно додати овочі. Основні - цибуля та морква, їх потрібно очистити від шкірки та нарізати на великі шматочки.

Крім цього, можна використовувати селеру, зелену частину цибулі порей та помідори. Коріння пастернаку, селери та петрушки додасть аромату бульйону та майбутній страві, яка буде готуватися на бульйонному кубику.

Спочатку м'ясо потрібно запекти. Для цього викладіть м'ясо на деко, додайте шматки моркви та цибулі і запікайте протягом 1 години в розігрітій до 200 градусів в духовці. Після 30 хвилин запікання перегорніть шматки м'яса.

Запечену яловичину разом з овочами потрібно перекласти в глибоку каструлю, заливши м'ясним соком з дека. Залийте продукти для бульйону окропом так, щоб рідина повністю покривала м'ясо та овочі.

Подрібніть корінці петрушки, пастернаку або селери та всипте їх до м'яса. Також можна використовувати засушене коріння.

Доведіть воду до кипіння, зменште вогонь до мінімального і варіть бульйон протягом 4-5 годин. Чим довше буде виварюватися бульйон, тим ароматнішим і концентрованішим він буде. Якщо рідина випаровується дуже швидко, радять доливати окріп.

Після проварювання, з бульйону можна дістати м'ясо та овочі і проварити рідину ще раз. Виварений бульйон треба процідити та охолодити, зібравши зайвий жир.

Розлийте рідину по формочках (наприклад, у форму для льоду) і заморозьте. Для приготування страв бульйонний кубик достатньо лише розчинити в окропі.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

13:20
Чернівчан закликають достойно провести загиблого воїна Артура Кузука
13:00
Стало відомо, чи відновиться туризм у Чорнобильській зоні після війни
12:40
Як вибухотехнік з Чернівців проводив розміновував Харківщину
12:20
Що буде, якщо їсти банани щодня: несподівані переваги
11:58
Епідеміолог пояснив, чому школам на Буковині рекомендують перейти на дистанційне навчання
11:40
Трамп заявив, що не полетить у Москву 9 травня
11:18
Проводили технічні роботи: на Буковині горів один із обʼєктів критичної інфраструктури
10:59
Дієтологи назвали чотири продукти, якими можна заспокоїти нерви
10:41
Україну накриє аномальна весна: що прогнозують синоптики
10:15
У Чернівцях «Mercedes» в'їхав у тролейбус: у ДТП загинув 21-річний чоловік
10:00
У Чернівцях в історичних будівлях пропонують реставрувати балкони
ексклюзив
09:38
Перевірте документи: кому від 1 березня можуть анулювати декларації із сімейними лікарями
09:15
Патрульна поліція хоче відмовиться від терміналів для оплати штрафів: пілотний проект працює на Буковині
08:52
США тиснуть на Київ щодо угоди про корисні копалини, погрожуючи відключити Starlink — Reuters
08:31
У Чернівцях успішні спортсмени будуть отримувати стипендії
08:10
Вночі Україну атакували 162 безпілотниками: які наслідки
07:49
Народження трійні та перекриття вулиці через ремонт: головні новини 21 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 22 лютого не буде світла
07:18
22 лютого: кого потрібно пом'янути в цю батьківську суботу
07:00
Погода на Буковині 22 лютого
02:00
Коли сіяти капусту на розсаду у 2025 році: буде рости краще, ніж торік
01:45
Наліт з крана зникне за 1 хвилину: до чого тут звичайний кетчуп
01:30
Пийте цей сік щодня, щоб забути про високий цукор та старість. Він є у кожному магазині
01:15
Найкраща редиска для України: 6 сортів, які гарантовано дадуть багатий урожай
01:00
Яровизація картоплі: коли її робити, щоб отримати здоровий врожай
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм