RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Буряковий квас: старовинний рецепт українського напою з закускою


Буряковий квас - важливий напій української кухні, який використовували для приготування борщів та обрядової їжі. Квашені буряки можна використовувати для заміни свіжих, щоб приготувати салати, супи та інші страви.

Про те, як заквасити буряк, щоб отримати квас і закуску, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "НАШІ БЕСАГИ - їжа та рецепти".



Що потрібно для квашених буряків

Для того, щоб зробити квашений буряк з буряковим квасом, треба ці продукти:

вода - 2 л
буряк (середнього розміру) - 4 шт.
Як заквасити буряк
Буряковий квас, який отримують з квашених буряків - досить старий рецепт. Зазвичай для такого напою та закуски використовують червоні коренеплоди. Але також можна квасити смугасті або білі буряки.

Головне - обирати не надто тверді буряки, такі волокна погіршують смакові властивості. Крім цього, слід звертати увагу на розмір та не використовувати для заквашення надто великі або надто малі овочі.

Спочатку коренеплоди треба ретельно вимити від налиплої землі. Після цього обережно зріжте шкірку, відрізавши корінь буряка.

Очищені коренеплоди потрібно ще раз промити під проточною водою, розрізати навпіл, а потім нарізати на скибки завтовшки 1,5 см. Попри те, що колись квасили навіть цілі буряки, така підготовка робить процес квашення більш ефективним.



Нарізані буряки потрібно покласти в стерильні банки так, щоб залишилось місце для бродіння, заповнивши посуд на 3/4. Щільно закладати коренеплоди також не потрібно.

Нарізані буряки потрібно залити чистою холодною питною або бутельованою водою так, щоб рідина повністю покрила коренеплоди. Зважайте на те, що під час бродіння буряки вбиратимуть рідину. Тому, якщо води буде недостатньо, коренеплоди будуть сохнути.



Після цього банку потрібно накрити марлею, щоб всередину не потрапляв пил. Накривати кришкою посуд не потрібно - для квашення потрібне повітря.

Буряки слід поставити в темне тепле місце для бродіння, наприклад, в теплу кімнату або поблизу батареї, де температура сягає 15-20 градусів. За декілька днів буде чітко видно ознаки бродіння - утворення великої кількості бульбашок.



Коли на поверхні рідини утвориться схожа на плісняву плівка - квас майже готовий. Плівку потрібно зняти і зачекати до закінчення процесу бродіння.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
22-10-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 903

Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.