RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Буряковий квас - важливий напій української кухні, який використовували для приготування борщів та обрядової їжі. Квашені буряки можна використовувати для заміни свіжих, щоб приготувати салати, супи та інші страви.

Про те, як заквасити буряк, щоб отримати квас і закуску, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "НАШІ БЕСАГИ - їжа та рецепти".



Що потрібно для квашених буряків

Для того, щоб зробити квашений буряк з буряковим квасом, треба ці продукти:

вода - 2 л
буряк (середнього розміру) - 4 шт.
Як заквасити буряк
Буряковий квас, який отримують з квашених буряків - досить старий рецепт. Зазвичай для такого напою та закуски використовують червоні коренеплоди. Але також можна квасити смугасті або білі буряки.

Головне - обирати не надто тверді буряки, такі волокна погіршують смакові властивості. Крім цього, слід звертати увагу на розмір та не використовувати для заквашення надто великі або надто малі овочі.

Спочатку коренеплоди треба ретельно вимити від налиплої землі. Після цього обережно зріжте шкірку, відрізавши корінь буряка.

Очищені коренеплоди потрібно ще раз промити під проточною водою, розрізати навпіл, а потім нарізати на скибки завтовшки 1,5 см. Попри те, що колись квасили навіть цілі буряки, така підготовка робить процес квашення більш ефективним.



Нарізані буряки потрібно покласти в стерильні банки так, щоб залишилось місце для бродіння, заповнивши посуд на 3/4. Щільно закладати коренеплоди також не потрібно.

Нарізані буряки потрібно залити чистою холодною питною або бутельованою водою так, щоб рідина повністю покрила коренеплоди. Зважайте на те, що під час бродіння буряки вбиратимуть рідину. Тому, якщо води буде недостатньо, коренеплоди будуть сохнути.



Після цього банку потрібно накрити марлею, щоб всередину не потрапляв пил. Накривати кришкою посуд не потрібно - для квашення потрібне повітря.

Буряки слід поставити в темне тепле місце для бродіння, наприклад, в теплу кімнату або поблизу батареї, де температура сягає 15-20 градусів. За декілька днів буде чітко видно ознаки бродіння - утворення великої кількості бульбашок.



Коли на поверхні рідини утвориться схожа на плісняву плівка - квас майже готовий. Плівку потрібно зняти і зачекати до закінчення процесу бродіння.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
22-10-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 1 107


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.