RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Кетчуп — популярний та улюблений соус в Україні, ним заправляють різноманітні страви — від бутербродів до пасти. Крім цього, приготувати смачний кетчуп можна самостійно.

Про те, як готувати домашній кетчуп, розповідають у кулінарному YouTube-каналі "Закарпатська Господиня".



Що потрібно для домашнього кетчупу



Для того, щоб приготувати домашній кетчуп, потрібні такі продукти:

помідори - 1 кг;
буряк - 200 г;
яблука - 350 г;
цибуля - 200 г;
оцет 9% - 60 мл;
цукор - 60 г;
сіль - 12 г;
гвоздика - до смаку;
лавровий лист - до смаку;
сухий часник - до смаку;
хмелі-сунелі - до смаку;
чорний мелений перець - до смаку;
духмяний перець - до смаку.

Як готувати кетчуп вдома



До складу магазинного кетчупу зазвичай не входять інші овочі, окрім помідорів. А ту пасту, в якій використовують цибулю та фрукти, заведено називати соусом. Хоча така домашня заправка-кетчуп перевершує магазинну за своїм смаком.

Перш за все підготуйте продукти для домашнього кетчупу. Помідори, яблука та буряк ретельно помийте.

Помідори та яблука можна брати будь-якого сорту. При виборі продуктів необхідно звертати увагу на їхній стан - не варто обирати пошкоджені або не надто свіжі овочі, це впливатиме на смак та тривалість зберігання домашнього кетчупу.

Замість буряку часто використовують болгарський перець. Водночас буряк солодший, тому, разом з яблуками, добре збалансовує смак кетчупу. Щоб кетчуп був ще смачнішим, буряк радять попередньо відварити. Потім овоч необхідно почистити від шкірки.

Помідори наріжте навпіл або на четвертинки, з яблук виріжте насіння та наріжте фрукти на скибочки.

Пересипте помідори та яблука у велику каструлю з товстими стінками або казан. Цибулю та буряк наріжте скибками, всипте цибулю в посуд з яблуками та помідорами. Варений буряк додається пізніше.

Перемішайте інгредієнти для домашнього кетчупу, накрийте посуд кришкою і поставте на середній вогонь. Коли овочі розм'якшаться, вкиньте лавровий лист та всі спеції, окрім солі, цукру та оцту. Попри те що приправи нададуть домашньому кетчупу виразного смаку, їх не потрібно занадто багато.



Перемішайте інгредієнти й накрийте посуд кришкою. Коли утвориться багато рідини, додайте буряк і нещільно накрийте кришкою казан.

Варити домашній кетчуп потрібно протягом години, періодично перемішуючи масу. Після цього перебийте суміш занурювальним блендером або перетріть через сито.



В однорідну масу влийте оцет, додайте цукор та сіль. Перемішайте домашній кетчуп та проваріть ще 40-45 хвилин. Чим довше варити кетчуп, тим густішим він буде.

Готовий домашній кетчуп розлийте по стерилізованих банках і щільно закрите стерилізованими кришками.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-09-2024, 23:59
Коментарів 0 Переглядів 1 117


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.