RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Ідеальний рататуй: рецепт вишуканого овочевого рагу французької кухні


Рататуй — всесвітньо відома овочеве рагу з Франції, яке може бути окремою стравою або гарніром. Готувати рататуй доволі просто, але в приготуванні страви є свої тонкощі.

Про це розповідає кулінарний ресурс Tasty.



Що потрібно для рататую



Для того, щоб приготувати овочеве рагу рататуй, потрібні ці продукти:

баклажани - 2 шт.;

патисони - 2 шт.;

цукіні - 2 шт.;

помідори - 6 шт.;

оливкова олія - 6 ст. л.;

цибуля - 1 шт.;

часник - 4 зубчики;

болгарський перець - 2 шт.;

консервовані помідори (або томатна паста) - 795 г;

базилік - жменька

сухий часник - 1 ч. л.;

свіжа петрушка - декілька гілочок;

чебрець - 2 ч. л.;

сіль - до смаку;

перець - до смаку.

Як готувати рататуй



Для того, щоб рататуй був не лише смачним, а й ефектним, необхідно правильно нарізати овочі. Помиті перці потрібно нарізати на четвертинки, видаливши насіння. Рекомендують брати перці різного кольору.

Цукіні, патисони та баклажани потрібно помити та нарізати на кружальця завтовшки декілька міліметрів. Цибулю та перець потрібно почистити, цибулю нарізати на кубики, а часник розчавити.

Листя базиліку та петрушки потрібно промити, обсушити, а потім подрібнити ножем.

Спочатку приготуйте соус. Для цього нагрійте 4 ст. л. олії у пательні, яку можна ставити в духовку, на середньому вогні.

Обсмажте цибулю, часник і болгарський перець до розм'якшення, приблизно протягом 10 хвилин. Посоліть, поперчіть, додайте подрібнені консервовані помідори або томатну пасту.

Перемішайте інгредієнти соусу, зніміть пательню з вогню та додайте базилік. Ще раз перемішайте, а потім розрівняйте поверхню соусу лопаткою. Якщо ж використовуєте окремо форму для випікання рататую, викладіть соус у форму та розрівняйте його.

Розкладіть овочі по черзі шматочками (наприклад, баклажани, помідори, кабачки, цукіні) поверх соусу, починаючи від зовнішнього краю до центру сковороди, посоліть і поперчіть.

У невеликій мисці змішайте базилік, часник, петрушку, чебрець, сіль, перець та оливкову олію, викладіть трав'яну приправу на овочі.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Накрийте деко фольгою і запікайте рагу протягом 40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте рататуй протягом 20 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
28-09-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 867

Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.