Ідеальний рататуй: рецепт вишуканого овочевого рагу французької кухні

Новини України / Смачні рецепти
1 110
0

Рататуй — всесвітньо відома овочеве рагу з Франції, яке може бути окремою стравою або гарніром. Готувати рататуй доволі просто, але в приготуванні страви є свої тонкощі.

Про це розповідає кулінарний ресурс Tasty.



Що потрібно для рататую



Для того, щоб приготувати овочеве рагу рататуй, потрібні ці продукти:

баклажани - 2 шт.;

патисони - 2 шт.;

цукіні - 2 шт.;

помідори - 6 шт.;

оливкова олія - 6 ст. л.;

цибуля - 1 шт.;

часник - 4 зубчики;

болгарський перець - 2 шт.;

консервовані помідори (або томатна паста) - 795 г;

базилік - жменька

сухий часник - 1 ч. л.;

свіжа петрушка - декілька гілочок;

чебрець - 2 ч. л.;

сіль - до смаку;

перець - до смаку.

Як готувати рататуй



Для того, щоб рататуй був не лише смачним, а й ефектним, необхідно правильно нарізати овочі. Помиті перці потрібно нарізати на четвертинки, видаливши насіння. Рекомендують брати перці різного кольору.

Цукіні, патисони та баклажани потрібно помити та нарізати на кружальця завтовшки декілька міліметрів. Цибулю та перець потрібно почистити, цибулю нарізати на кубики, а часник розчавити.

Листя базиліку та петрушки потрібно промити, обсушити, а потім подрібнити ножем.

Спочатку приготуйте соус. Для цього нагрійте 4 ст. л. олії у пательні, яку можна ставити в духовку, на середньому вогні.

Обсмажте цибулю, часник і болгарський перець до розм'якшення, приблизно протягом 10 хвилин. Посоліть, поперчіть, додайте подрібнені консервовані помідори або томатну пасту.

Перемішайте інгредієнти соусу, зніміть пательню з вогню та додайте базилік. Ще раз перемішайте, а потім розрівняйте поверхню соусу лопаткою. Якщо ж використовуєте окремо форму для випікання рататую, викладіть соус у форму та розрівняйте його.

Розкладіть овочі по черзі шматочками (наприклад, баклажани, помідори, кабачки, цукіні) поверх соусу, починаючи від зовнішнього краю до центру сковороди, посоліть і поперчіть.

У невеликій мисці змішайте базилік, часник, петрушку, чебрець, сіль, перець та оливкову олію, викладіть трав'яну приправу на овочі.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Накрийте деко фольгою і запікайте рагу протягом 40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте рататуй протягом 20 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

13:00
Стало відомо, чи відновиться туризм у Чорнобильській зоні після війни
12:40
Як вибухотехнік з Чернівців проводив розміновував Харківщину
12:20
Що буде, якщо їсти банани щодня: несподівані переваги
11:58
Епідеміолог пояснив, чому школам на Буковині рекомендують перейти на дистанційне навчання
11:40
Трамп заявив, що не полетить у Москву 9 травня
11:18
Проводили технічні роботи: на Буковині горів один із обʼєктів критичної інфраструктури
10:59
Дієтологи назвали чотири продукти, якими можна заспокоїти нерви
10:41
Україну накриє аномальна весна: що прогнозують синоптики
10:15
У Чернівцях «Mercedes» в'їхав у тролейбус: у ДТП загинув 21-річний чоловік
10:00
У Чернівцях в історичних будівлях пропонують реставрувати балкони
ексклюзив
09:38
Перевірте документи: кому від 1 березня можуть анулювати декларації із сімейними лікарями
09:15
Патрульна поліція хоче відмовиться від терміналів для оплати штрафів: пілотний проект працює на Буковині
08:52
США тиснуть на Київ щодо угоди про корисні копалини, погрожуючи відключити Starlink — Reuters
08:31
У Чернівцях успішні спортсмени будуть отримувати стипендії
08:10
Вночі Україну атакували 162 безпілотниками: які наслідки
07:49
Народження трійні та перекриття вулиці через ремонт: головні новини 21 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 22 лютого не буде світла
07:18
22 лютого: кого потрібно пом'янути в цю батьківську суботу
07:00
Погода на Буковині 22 лютого
02:00
Коли сіяти капусту на розсаду у 2025 році: буде рости краще, ніж торік
01:45
Наліт з крана зникне за 1 хвилину: до чого тут звичайний кетчуп
01:30
Пийте цей сік щодня, щоб забути про високий цукор та старість. Він є у кожному магазині
01:15
Найкраща редиска для України: 6 сортів, які гарантовано дадуть багатий урожай
01:00
Яровизація картоплі: коли її робити, щоб отримати здоровий врожай
00:45
Сприяє росту волосся. Ось як правильно робити масаж голови
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм