Як правильно збирати і зберігати гарбузове насіння, щоб воно не втратило своєї користі

Новини України / Лайфхаки
1 250
0

Гарбузове насіння — смачний продукт, який збагачений корисними речовинами. Проте, щоб не втрачати його хороших властивостей, важливо знати правила зберігання насінинок для їжі.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає, як правильно збирати та зберігати насіння гарбуза.



Як зібрати насіння



Для початку варто визначитися, з якого гарбуза можна збирати насіння. Експерти рекомендують брати плоди тих сортів, які достигли до заморозків і готові до тривалого зберігання.

Такий гарбуз можна внести в тепле приміщення на місяць для подальшого збору насінин. Але не затягуйте довго, інакше вони можуть почати готуватися до проростання.

Підготовлений гарбуз краще розрізати збоку, щоб насіння лишилося непошкодженим. Проте для своєї зручності, ви можете розрізати його навпіл.

Насіння треба повністю вибрати із серединки, добре помити проточною водою і промокнути паперовим рушником, який допоможе увібрати зайву вологу. Далі починається етап висушування.

Способи висушити гарбузове насіння



Природне сушіння підходить для тих, хто надає перевагу свіжому насінню. Щоправда, у такому разі доведеться чекати протягом кількох днів. Насінинки розкладіть рядочками й висушуйте.

Проте пам’ятайте, що сонячні промені не повинні потрапляти на насіння. Тому краще сушити його у напівтіні.

Також насіння можна посушити в духовці. Деко застеліть фольгою або пергаментом і викладіть туди насінини. Духовку треба добре прогріти, а потім зменшити температуру і тримати так протягом 30-40 хвилин.

Важливо помішувати його через кожні 5-10 хвилин. Інакше насіння може пересмажитися і стати несмачним.

Швидший спосіб сушіння — пательня. На неї треба вилити ложку олії, висипати насіння і смажити протягом 10-20 хвилин. Обов’язково помішуйте.

Готовність насіння визначати треба за кольором оболонок: вони стають жовтого кольору, і від них легко відстає плівка.

Умови зберігання



Гарбузове насіння треба зберігати у тканинному мішечку чи паперовому пакеті, які підвішуються до стелі чи полиці. Кімната, в якій буде мішечок, має бути з низькою вологістю та з обмеженою кількістю потрапляння сонячних променів.

Для тривалості зберігання важлива якість сушіння: чим менше в насінні вологості, тим довше і краще воно лежатиме. При порушенні умов зберігання продукт стане покриватися цвіллю, а смак набере гіркоти.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують
Відстрочка від мобілізації більше недоступна: кого система “Оберіг” внесла до «чорного списку»
Більше не Першотравневий: відзавтра райсуд у Чернівцях називатиметься інакше
«Їх викидали і палили»: працівники Чернівецького музею відновили ікони, яким понад сто років
Шукають майже два тижні: батьки 13-річної Еріки Руснак просять її повернутися - відео
У Чернівцях біля лікарні на тротуар впало дерево - фото
Вперше за 60 років: у Чернівцях розпочнуть капремонт вулиці Головної за 200 мільйонів гривень
Гроза та заморозки вночі: на Буковині очікується різке погіршення погоди
Замість басейну - котлован: територія для Палацу водних видів спорту у Чернівцях стала небезпечною - фото
Звільнилися двоє заступників керівника управління освіти Чернівців: що сталося
Чернівчан просять зустріти загиблого Героя Валерія Боднарюка