RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Смачний та ніжний плавлений сир можна приготувати самостійно, як і розсипчастий кисломолочний сир та бринзу. Крім цього, плавлений сир не поступиться магазинному, адже його можна зробити не лише вершковим, а й гострим, додавши трохи спецій.

Про те, як готувати плавлений сир вдома, розповідає кулінарний YouTube-канал "КРАСИВО ЇСТИ".



Кисломолочний домашній сир



Для того, щоб приготувати кисломолочний сир вдома, потрібні такі продукти:

молоко (жирність 3-4%) - 1 л;
лимонний сік - 30 мл.

Як готувати кисломолочний сир з молока



Хоча готувати домашній сир можна з будь-якого молока, для кращої консистенції радять обирати з більшим вмістом жиру. Молоко потрібно довести до кипіння, а тоді влити лимонний сік.

Замість нього можна використовувати лимонну кислоту (5-6 г на 1 л молока), розчинивши її в 50-70 мл кип'яченої води.

В результаті хімічної реакції почне відокремлюватись сироватка, з якої й роблять кисломолочний сир. Масу потрібно прогріти ще декілька хвилин, а потім зняти каструлю з вогню.

Зачекайте близько 10 хвилин, щоб на поверхні суміші зібрався сир. Тим часом зробіть конструкцію, в якій буде відстоюватись продукт. На миску помістіть друшляк та вистеліть його марлею.

Перелийте в друшляк сирну масу і залиште її на 20 хвилин, не накриваючи. За цей час стече рідина, а сир охолоне.

Після цього масу можна трохи відтиснути за допомогою марлі — і домашній кисломолочний сир готовий.

Домашня бринза





Щоб приготувати бринзу з молока, знадобляться ці продукти:

молоко - 1 л;
холодна вода - 500 мл;
лимонний сік - 30 мл;
сіль - 100 г.

Як готувати домашню бринзу

Основні етапи приготування домашньої бринзи такі ж як для приготування домашнього кисломолочного сиру.

Молоко треба довести до кипіння, а потім влити лимонний сік або ж розчинену у воді лимонну кислоту. Після цього, за декілька хвилин, каструлю з сумішшю необхідно зняти з плити й почекати 10 хвилин, щоб утворився сир.

Над мискою потрібно поставити друшляк, застелений марлею. Сирну суміш треба налити в друшляк та залишити на хвилин 20.

Потім слід відтиснути рідину з сиру, загорнути його в марлю та поставити на 40-50 хвилин під прес — поставити зверху важку миску або каструлю. В цей час потрібно приготувати розсіл, який надасть бринзі характерного смаку.

Для цього в холодній питній або кип'яченій воді розчиніть сіль, а потім покладіть у рідину сир, знявши з нього марлю. Накрийте посуд плівкою і поставте в холодильник на 3-5 годин.

Плавлений домашній сир



Для приготування плавленого сиру вдома треба ці продукти:

кисломолочний сир - 200 г;
масло - 50 г;
яйце - 1 шт.;
сода - 1/3 ч. л.;
цукор - 1/2 ч. л.;
сіль - 1/2 ч. л.

Як приготувати плавлений сир вдома

Готувати плавлений сир досить просто. Для цього в невелику каструлю пересипте сир — можна використовувати домашній, або якісний магазинний.

Додайте злегка тепле вершкове масло, цукор, сіль, соду та яйце. В окремій каструлі більшого розміру почніть підігрівати воду, щоб почала підійматися пара.

Перебийте блендером сир з іншими інгредієнтами, а потім поставте каструлю з сирною масою на парову баню. Перемолоти інгредієнти для плавленого сиру радять до того, як підігрівати масу — інакше будуть грудочки.

Сирну масу потрібно плавити, постійно помішуючи, до 80 градусів, щоб стерилізувати яйце. Якщо немає спеціального термометра, можна орієнтуватися на стан суміші — вона повинна почати кипіти й булькотіти.

Якщо в плавленому сирі досі є грудочки, масу необхідно ще раз перебити блендером. Перекладіть рідкий сир в скляний контейнер та накрийте харчовою плівкою, щоб на поверхні не з'явилася скоринка.

Якщо хочете отримати плавлений сирок з перцем або іншим спеціями — саме час їх додати. Можна додавати й дрібно нарізані смажені гриби, проте в цьому випадку кількість кисломолочного сиру для приготування рекомендують збільшити вдвічі.

Ще один незвичний інгредієнт для плавленого сиру — какао. Коли ж плавлений сир охолоне, він стане більш густим та пластичним.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-09-2024, 02:01
Коментарів 0 Переглядів 1 530


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.