Новини Дня

00:45
Чому редиску потрібно саджати тільки восени
00:30
Не тільки риба: чотири найкращих рослинних джерела омега-3
00:15
Шість продуктів, які допоможуть залишатися здоровими всю зиму
23:59
На фронті 174 зіткнення, на Покровському напрямку ворог зазнав відчутних втрат
23:45
П'ятниця стане початком "білої смуги" для чотирьох знаків Зодіаку. Кого обрали карти Таро
23:23
Названо овоч, який потрібно їсти всім щодня
22:58
Україна під час ракетного обстрілу Курщини поранила північнокорейського генерала - WSJ
22:43
Путін заявив, що Росія атакувала Україну ракетою середньої дальності "Орєшнік"
22:21
Міністри ЄС обговорили підвищення тарифів на аграрний імпорт із РФ і Білорусі
22:05
Сонце поверне щастя в життя цих знаків Зодіаку. На кого чекає період великої радості
21:41
Рекордні витрати на оборону, скорочення пенсій: у РФ затвердили бюджет на 2025-27 роки
21:20
Що станеться з організмом, якщо їсти картоплю щодня
21:00
Чернівчанка, яка очолила Міндовкілля розповіла, на чому повинна базуватися відбудова України
20:40
На збереження репродуктивних клітин військових у бюджеті заклали ₴190 мільйонів
20:20
ЗСУ створили першу школу підготовки операторів безпілотних роботизованих комплексів
20:18
Платіжне шахрайство: важливість двофакторної автентифікації*
20:00
У Чернівцях патрульні зупинили п'яного водія: вміст алкоголю перевищив норму в 14 разів
19:40
Рада ухвалила законопроєкт про безпеку в закладах середньої освіти: деталі
19:23
З'явився графік вимкнення світла на Буковині на 22 листопада
19:20
Становище України на фронті погіршилось: міністр оборони Британії зробив попередження
Больше новостей
Молодий буковинець » Новини України » Чи може вино зіпсуватись та які ознаки повинні насторожити

Чи може вино зіпсуватись та які ознаки повинні насторожити

Новини України / Лайфхаки
1 211
0

Незалежно від того, яку ви подію святкуєте, вино іноді має не зовсім приємний смак, і це може бути пов’язано з різними факторами. Перш ніж почати виливати пляшку в раковину, варто знати, що може спричинити псування напою та як можна уникнути цього.

Про це повідомляє Martha Stewart.



Чи псується вино

Винороб Патриція Тот розповіла, що справжнє псування вина трапляється рідко. Здебільшого це залежить від умов утримання. Якщо все зберігати під контролем і в ідеальному діапазоні температури, світла та вологості, вино не зіпсується саме по собі.

При неправильному зберіганні навіть найякісніші вина можуть трохи зіпсуватися. Непридатність для пиття можна виявити за занадто сильними та різкими запахами, через втрату кольору або повну каламутність.

Вино постійно "розвивається", навіть якщо воно в пляшці. Суміш хімічних реакцій, кислот та цукрів створює складний і постійно мінливий процес.

Для звичайного любителя вина, який не зберігає пляшки у ретельно контрольованому винному льосі, не варто ні про що хвилюватись. Якщо ви зберігаєте кілька пляшок на кухні та п’єте вино незабаром після покупки, то навряд чи воно зіпсується.

Ознаки поганого вина



Візуальні індикатори

Перше, що ви можете помітити у вині, це зміна кольору. З віком червоні вина можуть набувати цегляно-червоного або коричневого відтінку, тоді як білі вина можуть здаватися більш золотистими або злегка бурштиновими.

Осад або помутніння також можуть вказувати на те, що вино зіпсувалось.

Запах

Неякісне або зіпсоване вино часто має неприємний специфічний запах. Тому краще уникати таких вин, щоб не завдати шкоди здоров'ю.

Зміни смаку та текстури

Якщо вино густе або сироподібне, то це може означати, що воно було в теплому місці. Якщо ви відчуваєте шипіння або бульбашки в вині, можливо, ваше вино почало повторне бродіння.

А це свідчить про те, що воно не було належним чином стерилізовано перед розливом. Особливо це стосується червоних вин, які не призначені для ігристості.

Як не допустити псування вина



Правильне зберігання

Зберігайте вино в прохолодному темному місці з постійною температурою. Якщо можливо, тримайте невідкриті пляшки з вином "лежачими", щоб пробка залишалася вологою, що допомагає підтримувати герметичність.

Це особливо важливо для старих вин і вин з натуральними пробками.

Герметизація відкритих пляшок

Відкривши пляшку, закрийте її якомога щільніше, щоб мінімізувати вплив кисню. Інвестиція в хорошу винну пробку може допомогти продовжити термін служби вашого вина.

Якщо ви не плануєте випити пляшку протягом кількох днів, перемістіть залишки вина в меншу місткість.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
[related-news] [/related-news]

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: