Ікра «заморська» кабачкова: найсмачніший рецепт з півдня України

Новини України / Смачні рецепти
1 262
0

Кабачкова ікра за південним рецептом — ідеальна заготівля на зиму, яку можна використовувати як закуску або перекус.

Про це пише NV.



Кабачкова ікра з півдня, а саме з Херсонщини, ніби готується з традиційних інгредієнтів, а виходить набагато смачнішою. В чому ж її секрет? Місцеві кулінари стверджують, що окрім сонця, що допомагає всім овочам у її складі стати соковитішими, секрет у правильних пропорціях, якими вони щиро діляться з усіма нами.

Як приготувати найсмачнішу кабачкову ікру на зиму
Інгредієнти
Кабачки — 1 кг

Морква — 1 кг

Цибуля ріпчаста — 1 кг

Томатна паста — 200 г

Олія — 200 г

Цукор — 100 г

Сіль — 2 ст. л.

Перець чорний мелений — за смаком

Приготування

Помийте кабачки та наріжте дрібними кубиками.

Почистіть цибулю та моркву.

Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву потріть на великій тертці.

У сотейнику або глибокій пательні підсмажте цибулю до прозорості.

Додайте моркву і, помішуючи, протушкуйте ще 5 хвилин.

Потім додайте кабачки та готуйте до м’якості. Приблизно 15−20 хвилин.

Зніміть пательню з плити, дайте овочам, остигнути, перекладіть їх у зручну ємність та подрібніть за допомогою блендера.

Додайте томатну пасту, сіль, перець, цукор, ретельно перемішайте, поверніть на пательню, доведіть до кипіння, з зменште вогонь та готуйте 5 хвилин.

Простерилізуйте банки, розкладіть у них ікру та герметично закрийте.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 796
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 525
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
3 130
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 882
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 671
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 536
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 444
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 431
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 107
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 099


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.