RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


М’ясо для українців є невід’ємним складником щоденного раціону. Немає такої людини, якій би не подобалося запечене, варене, смажене чи тушковане м’ясо.

Однак лікарі рекомендують спочатку переконатися, що продукт не завдаватиме жодної шкоди організмові, а вже тоді ласувати смаколиком. Розповідаємо, яка користь м’яса, які його види, кому вживати не варто.



Які корисні властивості м’яса

- Продукт є потужним джерелом білка та вітамінів групи В.
- М'ясо має купу вітамінів і мінералів, які налагоджують обмін речовин.
- Впливає на правильне функціонування всіх систем організму.
- М’ясо містить залізо, яке вкрай необхідне для належного рівня гемоглобіну та здоров’я серцево-судинної системи.

Яке м’ясо найкорисніше – червоне чи біле

М’ясо умовно поділяють на два види – червоне та біле. Курятина, індичка, кролятина, риба та інші морепродукти – це білий вид м’яса. До червоного належать яловичина, свинина, баранина, качка.

Дієтологи переконані, що біле м’ясо значно корисніше, ніж червоне, і ось чому. Червоний вид м’яса має вищу жирність і холестерин, що провокує набирання зайвих кілограмів. Також червоне м’ясо може бути шкідливим для здоров’я серця. Вчені довели, що надмірне вживання цього виду продукту призводить до розвитку ракових захворювань.

А от біле м’ясо практично не завдає шкоди нашому здоров’ю. Продукт необхідно їсти всім, хто хоче тримати себе у формі, знизити рівень холестерину і дотримуватися правил здорового харчування. Найкращим продуктом для щоденного вживання буде кролятина, бо вона легко засвоюється організмом, містить найбільше білків і найменше жирів тваринного походження.

Щодо червоного виду м’яса, то найкращим вважається яловичина. Медики рекомендують їсти телятину за дотримання дієти і навіть маленьким дітям. Тому однозначно сказати, який вид продукту найкорисніший – білий чи червоний, доволі складно. Все залежатиме від індивідуальних уподобань та стану здоров’я людини.

Яка добова норма м’яса, кому не можна вживати

Рекомендована щоденна норма м’яса має бути 1 грам на 1 кілограм маси тіла. Тобто якщо ви важите 65 кілограмів, то вам можна з’їдати 65 грамів м’яса щодня. Найкраще їсти тушковане, варене або запечене на відкритому вогні м’ясо.

М’ясо не можна їсти людям, які мають хвороби серця, судин, нирок, печінки та кишківника. Якщо у людини високий рівень "поганого" холестерину, лікарі також не рекомендують вживати продукт, особливо червоне жирне м’ясо, оскільки можна спровокувати інфаркт та інсульт.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
Сьогодні, 14:58
Коментарів 1 Переглядів 13 607

Теги -
Hаписав: yura, Коментарів: 421, Новин: 0, Сьогодні, 20:28
В новині:
ПОДИВІТЬСЯ НА ФОТО ЗА НАСТУПНИМ ПОСИЛАННЯМ, НА ЯКОМУ ЗАКОХАНІ (ВЛЮБЛЕННЫЕ, РОСІЙСЬКОЮ) НАЇВНА ДОВІРЛИВА РИБКА ТА НАЇВНА ДОВІРЛИВА СОБАЧКА ЦІЛУЮТЬСЯ, І ВИ ФІЗИЧНО НЕ ЗМОЖЕТЕ З'ЇСТИ НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ РИБОК:
https://redpost.com.ua/news/1146099-pes-i-ryiba-potselovalis-prichem-neodnokratno

НЕЩАСНІ, НАЇВНІ, ДОВІРЛИВІ, БЕЗЗАХИСНІ КРИШТАЛЕВО ЧЕСНІ КУРОЧКИ, ІНДИЧКИ, КРОЛИКИ, РИБКИ, КОРІВКИ, БИЧКИ, ХРЮШКИ (СВИНКИ), БАРАНЧИКИ, КАЧЕЧКИ (ПЕРЕРАХУНОК У ПОРЯДКУ НАВЕДЕННЯ НАЗВ НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ У ЦІЙ ЗЛОЧИННО (ПРЕСТУПНО, РОСІЙСЬКОЮ) САДИСТСЬКІЙ СТАТТІ) ХАРЧУЮТЬСЯ ВИКЛЮЧНО ТРАВКОЮ, ВОДОРОСЛЯМИ ТА ІНШОЮ ВЕГЕТАРІАНСЬКОЮ ЇЖЕЮ

ТОМУ НАДЗВИЧАЙНО ЗЛОЧИННОЮ, САДИСТСЬКОЮ Є ЧАСТИНА СТАТТІ, ДО ЯКОЇ НАПИСАНО ЦЕЙ КОМЕНТАР, БО У НІЙ РОЗПАЛЮЄТЬСЯ НЕНАВИСТЬ ДО ПЕРЕРАХОВАНИХ ВИЩЕ
НЕЩАСНИХ НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ ПТАШОК, РИБОК, ТВАРИН ( ПОРЯДОК ЗА АЛФАВІТОМ ), АДЖЕ У ЦІЙ ЗЛОЧИННІЙ, САДИСТСЬКІЙ СТАТТІ ВСІЛЯКО РОЗПИСУЮТЬСЯ ПРИНАДИ ЇХНЬОГО М'ЯСА, НАЗИВАЄТЬСЯ ЇХНЄ М'ЯСО НАЙКОРИСНІШИМ ЗРАЗУ У НАЗВІ ЦІЄЇ ЗЛОЧИННОЇ, САДИСТСЬКОЇ СТАТТІ, ДЛЯ ЗЛОЧИННО САДИСТСЬКОЇ РЕКЛАМИ ПОЇДАННЯ ЇХНЬОГО М'ЯСА, ЗАКЛИКАЮЧИ ТАКИМ ЧИНОМ ДО ВБИВСТВ НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ КРИШТАЛЕВО ЧЕСНИХ КУРОЧОК, ІНДИЧОК, КРОЛИКІВ, РИБОК, КОРІВОК, БИЧКІВ, ХРЮШОК (СВИНОК), БАРАНЧИКІВ, КАЧЕЧОК (ПЕРЕРАХУНОК У ПОРЯДКУ НАВЕДЕННЯ НАЗВ НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ У ЦІЙ ЗЛОЧИННО САДИСТСЬКІЙ СТАТТІ)

ОСОБЛИВУ НЕНАВИСТЬ ЗЛОЧИННІ САДИСТСЬКІ АВТОРИ ЦІЄЇ СТАТТІ ВІДЧУВАЮТЬ ДО НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ КРИШТАЛЕВО ЧЕСНИХ КРОЛИКІВ, КОРІВОК ТА БИЧКІВ, НАЗИВАЮЧИ ЇХНЄ М'ЯСО НАЙКРАЩИМ І НАВІТЬ НАПИСАВШИ, ЩО М'ЯСО
НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ КРИШТАЛЕВО ЧЕСНИХ КОРІВОК ТА БИЧКІВ РЕКОМЕНДУЮТЬ ЇСТИ МЕДИКИ

А ДЛЯ ДОСЯГНЕННЯ МАКСИМАЛЬНОГО ЗЛОЧИННОГО, САДИСТСЬКОГО ЕФЕКТУ СВОЇХ ЖАХЛИВИХ, СТРАШНИХ ЗЛОЧИНІВ, ЗЛОЧИННА САДИСТСЬКА МЕРЗОТА РОЗМІСТИЛА ЖАХЛИВЕ ЗЛОЧИННЕ, САДИСТСЬКЕ ФОТО М'ЯСА З ТІЛ НЕВИННО ВБИТИХ НИМИ АБО ЇХНІМИ ЗЛОЧИННИМИ, САДИСТСЬКИМИ ПОДІЛЬНИКАМИ І ЗЛОЧИННИМИ САДИСТСЬКИМИ ПОДІЛЬНИЦЯМИ,
НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ КРИШТАЛЕВО ЧЕСНИХ КУРОЧОК, ІНДИЧОК, КРОЛИКІВ, РИБОК, КОРІВОК, БИЧКІВ, ХРЮШОК (СВИНОК), БАРАНЧИКІВ, КАЧЕЧОК (ПЕРЕРАХУНОК У ПОРЯДКУ НАВЕДЕННЯ НАЗВ НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ ЖЕРТВ)


ЗА ТАКІ ЗЛОЧИННІ, САДИСТСЬКІ ЧАСТИНИ СТАТЕЙ І РОЗМІЩЕННЯ ЗЛОЧИННОГО, САДИСТСЬКОГО ФОТО У СТАТТІ, ДО ЯКОЇ НАПИСАНО ЦЕЙ КОМЕНТАР, НЕОБХІДНО НЕГАЙНО ПРИТЯГАТИ ДО КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ АВТОРІВ ТАКИХ СТАТЕЙ І ВІДПОВІДАЛЬНЕ НА ТОЙ МОМЕНТ КЕРІВНИЦТВО ВІДПОВІДНИХ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

ЧИМ ПРИ ЦЬОМУ ЗАЙНЯТІ ЧЕСНІ ПРАВООХОРОННІ СТРУКТУРИ ЧЕРНІВЦІВ І ЧИ ІСНУЮТЬ ЧЕСНІ ПРАВООХОРОННІ СТРУКТУРИ У ЧЕРНІВЦЯХ ?
ЧИМ ПРИ ЦЬОМУ ЗАЙНЯТІ ЧЕСНІ МОДЕРАТОРИ ЦЬОГО САЙТУ І ЧИ ІСНУЮТЬ ЧЕСНІ МОДЕРАТОРИ НА ЦЬОМУ САЙТІ ?

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.