RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


20 липня відзначається День шахів, Міжнародний день торта та Всесвітній день стрибка. Віряни вшановують пам’ять святого пророка Іллі.

День шахів

Шахи є синонімом логічного мислення, стратегії та терпіння. Ця гра сягає корінням найдавніших часів – тих, у які людина отримала здатність думати. Завдяки художній уяві шахи увібрали в себе риси мистецтва, а завдяки точному розрахунку – властивості науки. Це один з небагатьох способів дозвілля, який покращує роботу мозку, пам’ять та когнітивні здібності. Статистика стверджує, що 70% людей у світі хоч раз у житті грали в шахи, а для 650-ти мільйонів це постійне захоплення.

Така популярна гра не могла залишитися без визнання на найвищому рівні, тому 20 липня світ щороку відзначає Міжнародний день шахів. Збігається з цією датою і національний День шахів в Україні.

Існує чимало версій щодо винахідника шахів. Інколи авторство приписують міфічному Одіссею, який таким чином намагався розважитися під час облоги Трої, а також засновнику античної медицини Гіппократу та грецькому філософу Арістотелю. Але логічно вважати, що шахи не є винаходом однієї людини.

Міжнародний день торта

20 липня кожного року ласунчики з усієї планети відзначають Міжнародний день торта. Смачна подія виникла у 2011 році, ініціатива створення належить міжнародній спільноті творчих людей під назвою "Міланський Клуб" Королівства Любові.

Міжнародний день торта має за мету залучення людства до мирного та дружнього співіснування, поширення даної ідеї через культуру. Щорічно обирається окрема тема події. До 20 липня готують тематичні торти, організовують солодкі ярмарки, змагання, флешмоби, чаювання, аукціони тощо.

Всесвітній день стрибка

20 липня кожного року відзначаємо маловідоме, проте оздоровче та екологічне свято – Всесвітній день стрибка (World Jump Day). Таку подію започаткував художник на ім’я Торстен Лаушманн у 2006 році.

Метою Всесвітнього дня стрибка є змінення орбіти Землі шляхом одночасного стрибка мільйонів людей. Адже змінення земної орбіти сприяє покращенню клімату, а саме бореться з глобальним потеплінням. Проте доказів впливу стрибків на орбіту немає.

Окрім екологічного підґрунтя, подія має спортивно-оздоровче: стрибки позитивно впливають на здоров’я серця та кісток, допомагають підвищити енергійність, укріпити м’язи, покращити обмін речовин тощо. 20 липня – чудова можливість розважитись та зміцнити організм за допомогою стрибків: на батуті, з тарзанки, зі скакалкою і таке інше.

Яке сьогодні релігійне свято

20 липня кожного року відзначаємо маловідоме, проте оздоровче та екологічне свято – Всесвітній день стрибка (World Jump Day). Таку подію започаткував художник на ім’я Торстен Лаушманн у 2006 році.

Метою Всесвітнього дня стрибка є змінення орбіти Землі шляхом одночасного стрибка мільйонів людей. Адже змінення земної орбіти сприяє покращенню клімату, а саме бореться з глобальним потеплінням. Проте доказів впливу стрибків на орбіту немає.

Окрім екологічного підґрунтя, подія має спортивно-оздоровче: стрибки позитивно впливають на здоров’я серця та кісток, допомагають підвищити енергійність, укріпити м’язи, покращити обмін речовин тощо. 20 липня – чудова можливість розважитись та зміцнити організм за допомогою стрибків: на батуті, з тарзанки, зі скакалкою і таке інше.

Яке сьогодні релігійне свято

Що не можна робити цього дня

Не можна працювати на полі і городі.
Не можна відмовляти у допомозі.
Не слід сваритися, лихословити.
Народні прикмети
Почути грім – найближчим часом дощу не буде.
Злива означає, що наступного року буде багато пожеж.
Спекотна погода – чекайте на суху осінь.
Якщо нема дощу, то його не буде ще шість тижнів.

Пам’ятні події 20 липня

1534 – У Кембриджі зареєстровано перше у світі видавництво.
1585 – Експедиція Джона Девіса досягла південного краю Ґренландії, який було названо Землею Запустіння.
1671 – Петро Дорошенко розпочав облогу Білої Церкви й вислав на Поділля наказного гетьмана, брата Григорія. На допомогу ханові для боротьби із козаками Ханенка та запорожцями вирушив Кальницький полк.
1771 – Під час російсько-турецької війни 1768-1774 років Кафу захопили запорозькі козаки полковника Опанаса Ковпака. Почався російський період історії міста.
1917 – Зареєстрована торгова марка "BMW".
1917 – Представники південно-слов'янських народів підписали Корфську декларацію про об'єднання в єдину державу – Королівство Сербів, Хорватів і Словенців.
1924 – Засновано Міжнародну шахову федерацію. Тепер цей день відзначається як Міжнародний день шахів.
1944 – Заколот німецького руху опору з метою вбити Гітлера та здійснити державний переворот.
1969 – Американський космічний корабель "Аполлон-11" здійснив першу в історії посадку на Місяць.
1976 – Посадочний відсік американського космічного корабля "Вікінг-1" здійснив м'яку посадку на поверхню Марса.
1993 – заява Голови Ради Безпеки ООН про те, що постанова Верховної Ради РФ щодо статусу Севастополя як російського міста не має юридичної сили.

Іменини

День ангела сьогодні святкують Антон, Іван, Микита, Яків, Ян.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
Учора, 08:40
Коментарів 1 Переглядів 463

Hаписав: yura, Коментарів: 398, Новин: 0, Учора, 09:18
В новині:
НАДЗВИЧАЙНО НЕБЕЗПЕЧНА ГОСТРОТА ШАХОВИХ ФІГУР, БО ЯКЩО ОПИНИВСЯ З ПО-СПРАВЖНЬОМУ ОТРУЄНОЮ СВІДОМІСТЮ БІЛЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ГОСТРИХ ШАХОВИХ ФІГУР, ТО АБСОЛЮТНО НЕ УСВІДОМЛЮЄШ ЖОДНОЇ НЕБЕЗПЕКИ, В ТОМУ ЧИСЛІ, І НЕБЕЗПЕКИ ВИПАДКОВО ВПАСТИ БІЛЯ ГОСТРИХ ФІГУР І ОПИНИТИСЬ ІЗ ВИКОЛОТИМИ ОБ ГОСТРЕ ОЧИМА

ПРО НЕОЧЕВИДНІ, - А ЧИМ БІЛЬШЕ ОТРУЄНА СВІДОМІСТЬ РІЗНИМИ ОТРУТАМИ, В ТОМУ ЧИСЛІ, ТИМИ, ЯКІ ЗОВСІМ НЕ ВВАЖАЮТЬСЯ ОТРУТАМИ, А НАВІТЬ НАВПАКИ, ВОНИ ЧОМУСЬ ВВАЖАЮТЬСЯ ЗВИЧАЙНИМИ І НАВІТЬ ЧАСТО КОРИСНИМИ (ПОЛЕЗНЫМИ, РОСІЙСЬКОЮ) ХАРЧАМИ, ЇЖЕЮ, НАПОЯМИ, написав ЗАСТЕРЕЖЕННЯ, В ТОМУ ЧИСЛІ, В КОМЕНТАРЯХ НА ЦЬОМУ САЙТІ, ЯКІ ВІДКРИВАЮТЬСЯ НАТИСКАННЯМ НА СЛОВО yura БІЛЯ ЦЬОГО КОМЕНТАРЯ


Він буде підконтрольний Чернівецькій міськраді і підпорядкований мерові

Якщо вам відома будь-яка інформація про перебування неповнолітньої - прохання повідомити
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


НАТО – крок за кроком, або маємо те, що маємо. Блог Ярослава Волощука
Я не випадково у фразі використав відомі слова першого Президента України Леоніда Кравчука
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.