Сирна галета з абрикосами і персиками: рецепт ароматної випічки для літа

Новини України / Смачні рецепти
1 511
0

Сирна галета поєднує в собі ніжний смак домашнього сиру та хрумку скоринку випічки. А сезонні плоди — персики та абрикоси — разом з ягодами роблять смак легким і незвичним.

Про те, як готувати сирну галету з персиками, розповідає кулінарний YouTube-канал "Всі Рецепти Тут".



Що потрібно для сирної галети з абрикосами й персиками

Для того, щоб приготувати таку смачну випічку на десерт, потрібні наступні інгредієнти:

сир - 150 г;
абрикоси - 200 г;
персики - 200 г;
чорниця - до смаку;
горіхи - до смаку;
борошно - 150 г;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 70 г;
сіль - дрібка;
цукор - 1-2 ст. л.;
розпушувач - 0,5 ч. л.;
кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.;
цукрова пудра - 1-2 ст. л.

Як готувати сирну галету з абрикосами

Для тіста на сирну галету потрібно перекласти сир в глибоку миску та злегка розім'яти його виделкою.

Підігрійте вершкове масло, щоб воно стало м'яким і легше змішувалось з іншими інгредієнтами. Тепле масло необхідно додати до сиру.

В окрему миску розбийте яйце, відділивши жовток від білка. Жовток необхідно додати в тісто, а білок відкласти — ним потрібно буде змастити бортики галети.

Також додайте до сиру цукор та сіль. Сіль необхідна для балансу смаку. В окрему миску треба просіяти борошно з розпушувачем.

Перемішайте складники й поступово додавайте борошно з розпушувачем. Вимішайте тісто і сформуйте з нього кульку.

Робочу поверхню присипте борошном, щоб сирне тісто не прилипало до неї. Перекладіть тісто на поверхню і розкачайте його на тонкий пласт.



Після цього обережно перекладіть тісто в форму для випікання і присипте його крохмалем з цукровою пудрою.

Помийте абрикоси та персики. Їхню кількість можна регулювати до своїх вподобань — можна взяти більше персиків, або ж більше абрикосів.

Також для гармонійного смакового поєднання радять взяти лохину — однак її можна замінити на чорницю.

Видаліть з персиків та абрикосів кісточки, наріжте м'яку частину тоненькими скибочками. Ягоди не обов'язково розрізати, достатньо промити.

Викладіть скибочки абрикосів та персику разом з ягодами на галету. Краще починати викладати їх з центру — тоді легше бути вмістити начинку. Залиште від начинки до країв палянички приблизно 5 см.



Сформуйте бортики галети, загорнувши краї палянички на начинку. Після цього змастіть бортики білком за допомогою силіконового пензлика.

Присипте галету цукровою пудрою, за бажанням додайте горішки. Випікайте галету за температури 175-180 градусів до золотистої скоринки.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

11:20
У Чернівцях аферисти видурили у жінки 32 тисячі
11:00
На Буковині вщент згорів автомобіль
10:40
Реєстрація на НМТ 2025: скільки триватиме та що змінилося у новому році
10:20
Окупанти атакували Україну безпілотниками: скільки вдалося збити
10:00
На що українці витрачають найбільше грошей: дані Держстату
09:55
Розсилка СМС для бізнесу: можливість збільшити продажі*
реклама
09:40
В Україні створили нову платформу по боротьбі з кіберзлочинами: як вона працює
09:20
День українського добровольця 2025: історія свята, привітання у віршах, прозі та листівках
08:58
Що їсти на сніданок для поліпшення рівня цукру в крові: 5 найкращих варіантів
08:30
Канада витратить майже $16 мільярдів на оновлення військового флоту
08:13
Ветеран війни озвучив несподівану версію причини виходу ЗСУ із Суджі
07:50
Продовження ремонту кільця біля Дріжджзаводу та приєднання аптеки-музею до медзакладу: головні новини
07:36
На Буковині сьогодні попрощаються з чотирма відважними Героями
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 14 березня не буде світла
07:00
Погода на Буковині 14 березня
02:00
Нутриціологиня пояснила, скільки пити води на день, та чому тепла краще за холодну
01:45
Ніколи не зливайте це у раковину: які звички гублять вашу сантехніку
01:30
П'ять способів використати пластикові пляшки на городі та зекономити купу грошей
01:15
Для серця та імунітету: чим корисна цибуля і як її найкраще ввести в раціон
01:00
Зелений чай проти матчі: дієтологиня розповіла, який напій насправді корисніший
00:45
Як доглядати за шкірою навесні: сім порад дерматолога
00:30
Що станеться, якщо відмовитися від цукру: головні плюси і мінуси
00:15
В березні обов'язково посадіть цю розсаду: урожай потішить вже скоро
13 березня, 2025
23:59
Як позбутися другого підборіддя: єдиний метод, який дійсно працює
23:43
Розкривають таємниці минулих життів: 4 знаки Зодіаку з особливою інтуїцією
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм