Сирна галета поєднує в собі ніжний смак домашнього сиру та хрумку скоринку випічки. А сезонні плоди — персики та абрикоси — разом з ягодами роблять смак легким і незвичним.
Про те, як готувати сирну галету з персиками,
розповідає кулінарний YouTube-канал "Всі Рецепти Тут".
Що потрібно для сирної галети з абрикосами й персикамиДля того, щоб приготувати таку смачну випічку на десерт, потрібні наступні інгредієнти:
сир - 150 г;
абрикоси - 200 г;
персики - 200 г;
чорниця - до смаку;
горіхи - до смаку;
борошно - 150 г;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 70 г;
сіль - дрібка;
цукор - 1-2 ст. л.;
розпушувач - 0,5 ч. л.;
кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.;
цукрова пудра - 1-2 ст. л.
Як готувати сирну галету з абрикосамиДля тіста на сирну галету потрібно перекласти сир в глибоку миску та злегка розім'яти його виделкою.
Підігрійте вершкове масло, щоб воно стало м'яким і легше змішувалось з іншими інгредієнтами. Тепле масло необхідно додати до сиру.
В окрему миску розбийте яйце, відділивши жовток від білка. Жовток необхідно додати в тісто, а білок відкласти — ним потрібно буде змастити бортики галети.
Також додайте до сиру цукор та сіль. Сіль необхідна для балансу смаку. В окрему миску треба просіяти борошно з розпушувачем.
Перемішайте складники й поступово додавайте борошно з розпушувачем. Вимішайте тісто і сформуйте з нього кульку.
Робочу поверхню присипте борошном, щоб сирне тісто не прилипало до неї. Перекладіть тісто на поверхню і розкачайте його на тонкий пласт.
Після цього обережно перекладіть тісто в форму для випікання і присипте його крохмалем з цукровою пудрою.
Помийте абрикоси та персики. Їхню кількість можна регулювати до своїх вподобань — можна взяти більше персиків, або ж більше абрикосів.
Також для гармонійного смакового поєднання радять взяти лохину — однак її можна замінити на чорницю.
Видаліть з персиків та абрикосів кісточки, наріжте м'яку частину тоненькими скибочками. Ягоди не обов'язково розрізати, достатньо промити.
Викладіть скибочки абрикосів та персику разом з ягодами на галету. Краще починати викладати їх з центру — тоді легше бути вмістити начинку. Залиште від начинки до країв палянички приблизно 5 см.
Сформуйте бортики галети, загорнувши краї палянички на начинку. Після цього змастіть бортики білком за допомогою силіконового пензлика.
Присипте галету цукровою пудрою, за бажанням додайте горішки. Випікайте галету за температури 175-180 градусів до золотистої скоринки.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
20-07-2024, 01:45
0
1 218