RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Бійці 12 бригади Національної гвардії України "Азов" долучилися до оновлення курсу "Захист України", який уже з вересня викладатимуть учням 10-11 класів. Військові готують майбутніх тренерів, які своєю чергою передаватимуть знання учителям.

Як повідомила пресслужба бригади, "азовці" першими серед Сил оборони долучилися до реформи викладання цього предмета. Їхню участь у цьому процесі в бригаді називають "кроком освіти назустріч змінам в українському суспільстві й залученню професійних військових до виховання молодого покоління".



Бійці "Азову" ділитимуться з тренерами інформацією у сфері теорії воєнного управління за стандартами НАТО.

Зокрема, від них учасники тренерського курсу дізнаються про сутність сучасної війни та взаємодію різних видів озброєнь у єдиній системі управління операціями, розповідають в "Азові".

"Завдання тренерів: оживити застарілу програму курсу й зробити його цікавим і корисним для школярів. Тренери передадуть отримані від "азовців" знання своїм підопічним вже під час викладання", – кажуть у бригаді.

Нещодавно Міністерство освіти й науки України закінчило першу хвилю підготовки тренерів, які ознайомлюватимуть шкільних вчителів з особливостями оновленого предмета "Захист України".

Вони отримали сертифікати й вже готові допомагати шкільним учителям опановувати оновлену дисципліну, зазначав тоді міністр освіти й науки України Оксен Лісовий.

Окрім представників бригади спеціального призначення "Азов", майбутніх тренерів навчали фахівці OSINT-агенції "Мольфар", демократичної школи "Майбутні" та Києво-Могилянської бізнес-школи.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-07-2024, 18:45
Коментарів 6 Переглядів 856

Hаписав: Чернівчанин в. Садова, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 липня 2024 22:28
В новині:
А що вони можуть навчити? Бухати!
Будете бачити, що буде після 16 липня. Команда "волонтерів", через VPN ч т.п.
потужну буде проводити роботу на російських сайтах про бандерівців і фашистів, котрі знущаються над населенням.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/560-2024-%D0%BF#Text

22. Резервісти та військовозобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності Указом Президента України про оголошення мобілізації, затвердженим Верховною Радою України, зобов’язані уточнити свої облікові дані (адресу місця проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності) та інші персональні дані) через центри надання адміністративних послуг або електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста, або у районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем свого перебування або місцезнаходження чи відповідному підрозділі розвідувальних органів України, Центральному управлінні або регіональному органі СБУ.

Що тут пише? Оновини адресу і номер телефону.
Ви що хочете щоб народ відповідав і платив штрафи за усі решта невідповідності у оберіг?
А там не має ВОС, ВЛК, людина служить, а пише в розшуку.
В ТЦК наробили масу помилок і ви хочете, щоб кожен платив 17 000?
Так ви гірше всяких фашистів.
З вами не може бути жодних справ!
Зеленський не віддасть Буковину Румунам, але прийде час що його питати і не буде.
Ще може бути таке, що НАТО схвалить уведення румунських військ на Буковину.
Бо цей режим теріпти не можливо. У них ліва рука не знає що робить права рука.

Де в законі пише про якісь електронні військові квитки? Якщо і такий може бути, то тільки після того, як людина його перевірить і підпише ЦЕП, як паперовий.
Ви підсувайте кота у мішку і хочете за це штраф?

Hаписав: Чернівчани, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 липня 2024 06:44
В новині:
Інструкція до Резерв+
https://reserveplus.mod.gov.ua/guide/

Після встановлення Резерв+ та проходження авторизації розпочинається процес оновлення персональних даних в реєстрі. Для оновлення вам необхідно вказати ваш номер мобільного телефону, адресу електронної пошти (за бажанням) та поточну адресу проживання. Застосунок автоматично заповнить поля тими даними, які привязані до вашого облікового запису у обраному банку (через який ви проходили авторизацію), але ви можете змінити кожне з полів за необхідності.

Якщо ви зміните номер телефону або email, потрібно буде пройти процедуру підтвердження введених даних через SMS або посилання в email.

Що просить ви оновили. І відповідаєте за актуальний номер телефону і введену адресу.

Решта ви не несете відповідальності.
ВЛК, ВОС, статуси - заповнює ТЦК. Отже вони несуть відповідальність за те чого не має або не відповідає дійсності.
І ліпше щоб вони не перекладали свої косяки на людей, тобто робили з людей ідіотів.

Hаписав: Новоселиця, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 липня 2024 07:13
В новині:
І в мене питання.
До 4 лютого усі обмеженопридатні мають пройти ВЛК.
Маю відстрочку так як є опікуном.
Проходження ВЛК не буде вважатися добровільною мобілізацією?
Оскільки тепер на ВЛК напрвляють тільки у випадку мобілізації.

Hаписав: Освітянка, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 липня 2024 08:14
В новині:
https://24tv.ua/shho-bude-yakshho-ne-onoviti-dani-ttsk-poyasnennya-vid-simutina_n2553228

А взагалі то, штраф можуть виписати в тому випадку, що в жодному реєстрі не має відомостей про людину.

Тільки мова піде не про це.
Ви відхилилися від теми статті.

Вчителями їх ніхто не призначить!
Від 2017 року у нас новий закон Про освіту де чітко прописаний процес прийняття на посади педагогічних працівників.
Закон України Про загальну середню освіту 2020, профільний закон, встановлює аналогічні вимоги.

Якби попередній закон Про загальну середню освіту 90-х років. Це цілком можливо, оскільки редакція закону накладала зобов'язання мати (здобути) педосвіту.
Але не новий.
Якщо раніше до 2017 року студентів заочників могли приймати на посади педагогічних працівників, тепер така норма скасована.

Стаття 22. Педагогічні працівники
1. На посади педагогічних працівників приймаються особи, які мають педагогічну освіту, вищу освіту та/або професійну кваліфікацію, вільно володіють державною мовою (для громадян України) або володіють державною мовою в обсязі, достатньому для спілкування (для іноземців та осіб без громадянства), моральні якості та фізичний і психічний стан здоров’я яких дозволяють виконувати професійні обов’язки.
м. Київ 16 січня 2020 року № 463-IX

Звісно в кого є вища освіта на 1 рік будуть мати право прийняти.

Я з повагою відношуся до ЗСУ, але вони навіть уяви не мають, що їх чекає в стінах школи.
І отой оптимізм у більшості випадків скоріше перетвориться у розчарування.
При всій повазі.

Hаписав: Освітянка, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 липня 2024 08:17
В новині:
Оновлена тільки дисципліна чи оновлена також матеріальна база?

Hаписав: yura, Коментарів: 464, Новин: 0, 14 липня 2024 10:27
В новині:
Цитата: Освітянка

Я з повагою відношуся до ЗСУ, але вони навіть уяви не мають, що їх чекає в стінах школи


До тромбозу органів дихання найнаївніших, найдовірливіших, крихтами крейди, пилом крейди, при повному нерозумінні ними причин цього дуже неприємного стану здоров'я, призводить робота найнаївніших, найдовірливіших з абсолютно несумісними між собою видами ДОШОК ЯКІ ВЕРТИКАЛЬНО ВИСЯТЬ і крейди, тобто такими, що написаного такою крейдою на ВОЛОГИХ ВЕРТИКАЛЬНИХ ДОШКАХ не зможуть побачити і ті, хто пише на них

Абзац вище про Найдешевші Матеріали: ДОШКИ та крейду, для розв'язання дуже цікавих завдань для тих чесних, хто не здатний розв'язувати їх усно, ось, наприклад, одне з них:

Чесний влучний стрілець повинен вразити ОДНІЄЮ КРИШТАЛЕВО ЧЕСНОЮ КУЛЕЮ двох злочинців(ниць) (преступников, преступниц, російською)

Злочинці(ниці) вкрали здобич, поділили її і зібралися рухатися в одному напрямку з рівними швидкостями v паралельними прямими, відстань між якими D

У початковий момент часу Чесний влучний стрілець знаходиться на прямій, яка перпендикулярна до прямих, якими зібралися рухатися злочинці(ниці), на відстані L від найближчого до нього злочинця(ниці)

КРИШТАЛЕВО ЧЕСНА КУЛЯ ЛЕТИТЬ після пострілу по прямій зі швидкістю 3v. Пронизуючи злочинця(ницю), КРИШТАЛЕВО ЧЕСНА КУЛЯ не змінює ні напряму СВОГО руху, ні величини СВОЄЇ швидкості

В який момент і під яким кутом до напрямку руху злочинців(ниць) необхідно стріляти? На скільки довше ближнього проживе більш віддалений злочинець(ниця)?

Якщо ті, хто починають вивчати математику та фізику дуже слабкі, але чесні, то дуже зацікавити їх можна такою вправою, яка, природно, має різні численні (і дуже складні для такого як я) узагальнення

У цій же статті ж бо є слова школи, освіта;
У цитованому ж коментарі Шановної Освітянки є слово школи;

Але, при цьому, чомусь не сказано про небезпеку освіти для здоров'я самих наївних, самих довірливих, якщо ніхто: підлі покидьки, усвідомлюючи любі небезпеки, радіють мовчки, а сильні покидьки радіють й відкрито, що страждають не вони, а чесні не здатні застерегти через неусвідомлення ними небезпек (не знаю як можна визначити, розрізнити мовчазну підлість від мовчазного неусвідомлення) наївних, довірливих про зазначену вище у цьому коментарі небезпеку, і про дуже багато небезпек, про які написав у багатьох інших коментарях, в тому числі, на Цьому Сайті

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Стрічку знімали впродовж 10 днів у Карпатах та на кількох локаціях у Чернівцях


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

"Контінентал Фармерз Груп" стартувала з посівом озимого ріпаку 2025 року врожаю. Першими сівалки зайшли на поля Компанії в Чернівецькій області. Загалом ріпак планують вирощувати на всіх кластерах "Контінентал" на сумарній площі 34,7 тис га. У підсумку структура посівних площ Компанії на новий сезон передбачає 88,8 тис. га під озимі культури, зокрема 40,9 тис. га — під озиму пшеницю та 13,2 тис. га — під озимий ячмінь.

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.