RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Овочеве рагу — прекрасна страва, коли хочеться швидко приготувати м'ясо та гарнір одночасно. Крім цього, під час тушкування з овочами, м'ясо стає більш ніжним та насичується ароматами та смаками.

Про те, як готувати рагу з горошком і фрикадельками, розповідає кулінарний Telegram-канал "рецепти від mil_alexx"



Що потрібно для овочевого рагу з фрикадельками

Для того, щоб приготувати цю ситну вечерю, потрібні такі інгредієнти:

фарш - 500 г;
вода - 1,2 л;
олія - 30 мл;
картопля - 600 г;
цибуля - 200 г;
морква - 250 г;
болгарський перець - 200 г;
консервований (або заморожений) горошок - 200 г;
томатна паста - 2 ст. л.;
часник - 3-4 зубчики;
сіль — до смаку;
перець — до смаку;
паприка — до смаку.

Як готувати рагу з горошком та фрикадельками

Щоб готувати рагу швидше, найкраще спочатку підготувати овочі. Цибулю очистьте та наріжте її на великі кубики.

Часник після очищення можна подрібнити або розчавити. Моркву помийте, почистьте, та наріжте на пів кружальця, не надто тонкі.

Перець потрібно помити, видалити в нього плодоніжку та насіння, і нарізати на кубики, такого ж розміру, як і цибулю.

Картоплю помийте, почистьте і наріжте на великі кубики. З консервованого горошку злийте рідину. Якщо використовуєте заморожений горошок, переконайтеся, що його не потрібно розморожувати до приготування.

Для фрикадельок можна обрати будь-який фарш — як магазинний, так і приготувавши його самостійно. Цибулю до фаршу додавати не треба, вона буде окремим інгредієнтом.

Додайте до фаршу сіль, перець і паприку до свого смаку, ретельно перемішайте. Після цього виліпіть фрикадельки невеликого розміру - як волоський горіх. Щоб фарш ліпився краще і не липнув до рук, долоні можна змочити водою.

У велику каструлю з товстими стінками вилийте олію. Коли вона розігріється, викладіть фрикадельки. Обсмажте їх по три хвилини з кожного боку.

Після цього на фрикадельки висипте цибулю, додайте часник та моркву. Смажте інгредієнти протягом 5-6 хвилин, ретельно перемішуючи.

Потім додайте картоплю та нарізаний болгарський перець, всипте горошок. Додайте до майбутнього рагу томатну пасту, а також сіль, перець та спеції до свого смаку.

Залийте інгредієнти водою та доведіть страву до кипіння. Після цього накрийте каструлю кришкою і готуйте ще протягом 30-35 хвилин. За цей час фрикадельки мають протушкуватися, а овочі — стати м'якими.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-07-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 135


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.