RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Овочеве рагу з фрикадельками і горошком: простий рецепт ситної вечері


Овочеве рагу — прекрасна страва, коли хочеться швидко приготувати м'ясо та гарнір одночасно. Крім цього, під час тушкування з овочами, м'ясо стає більш ніжним та насичується ароматами та смаками.

Про те, як готувати рагу з горошком і фрикадельками, розповідає кулінарний Telegram-канал "рецепти від mil_alexx"



Що потрібно для овочевого рагу з фрикадельками

Для того, щоб приготувати цю ситну вечерю, потрібні такі інгредієнти:

фарш - 500 г;
вода - 1,2 л;
олія - 30 мл;
картопля - 600 г;
цибуля - 200 г;
морква - 250 г;
болгарський перець - 200 г;
консервований (або заморожений) горошок - 200 г;
томатна паста - 2 ст. л.;
часник - 3-4 зубчики;
сіль — до смаку;
перець — до смаку;
паприка — до смаку.

Як готувати рагу з горошком та фрикадельками

Щоб готувати рагу швидше, найкраще спочатку підготувати овочі. Цибулю очистьте та наріжте її на великі кубики.

Часник після очищення можна подрібнити або розчавити. Моркву помийте, почистьте, та наріжте на пів кружальця, не надто тонкі.

Перець потрібно помити, видалити в нього плодоніжку та насіння, і нарізати на кубики, такого ж розміру, як і цибулю.

Картоплю помийте, почистьте і наріжте на великі кубики. З консервованого горошку злийте рідину. Якщо використовуєте заморожений горошок, переконайтеся, що його не потрібно розморожувати до приготування.

Для фрикадельок можна обрати будь-який фарш — як магазинний, так і приготувавши його самостійно. Цибулю до фаршу додавати не треба, вона буде окремим інгредієнтом.

Додайте до фаршу сіль, перець і паприку до свого смаку, ретельно перемішайте. Після цього виліпіть фрикадельки невеликого розміру - як волоський горіх. Щоб фарш ліпився краще і не липнув до рук, долоні можна змочити водою.

У велику каструлю з товстими стінками вилийте олію. Коли вона розігріється, викладіть фрикадельки. Обсмажте їх по три хвилини з кожного боку.

Після цього на фрикадельки висипте цибулю, додайте часник та моркву. Смажте інгредієнти протягом 5-6 хвилин, ретельно перемішуючи.

Потім додайте картоплю та нарізаний болгарський перець, всипте горошок. Додайте до майбутнього рагу томатну пасту, а також сіль, перець та спеції до свого смаку.

Залийте інгредієнти водою та доведіть страву до кипіння. Після цього накрийте каструлю кришкою і готуйте ще протягом 30-35 хвилин. За цей час фрикадельки мають протушкуватися, а овочі — стати м'якими.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-07-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 982

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.