RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Хоча м'ясним пирогом навряд кого здивуєш, приготування на пательні робить смаку цього пирога абсолютно інакшим, а сам процес приготування — легшим. Таку смачну страву можна готувати як закуску або ж подавати з салатами чи овочами.

Про те, як готувати пиріг з м'ясом на пательні, розповідає кулінарний YouTube-канал "Апетитна Мелодія".



Що потрібно для пирога з м'ясом

Для приготування цього перевернутого пирога на пательні, потрібні такі інгредієнти:

фарш - 450 г;
цибуля - 1 шт.;
борошно - 150 г;
яйця - 3 шт.;
розпушувач - 10 г;
кефір - 200 мл;
олія - для смаження;
зелень - до смаку;
сир - 50 г;
сіль - до смаку;
перець - до смаку.

Як готувати пиріг з м'ясом на пательні

Фарш для цього пирога можна обрати будь-який — курячий, яловичий чи свинину — відповідно до своїх вподобань. Так само можна зробити фарш самостійно або ж придбати вже готовий.

Промийте зелень, розкладіть її на паперовому рушнику чи серветках, щоб прибрати зайву вологу. Очистьте цибулю, наріжте її маленькими кубиками — навіть якщо робите фарш самостійно.

В цьому рецепті цибуля є окремим інгредієнтом, її текстура та смак мають відчуватися — чого складніше досягти, якщо подрібнити її з м'ясом у фарш.

Розігрійте в глибокій пательні олію та злегка присмажте цибулю — до розм'якшення. Потім перекладіть фарш до пательні й смажте його до світло-коричневого кольору, розбиваючи ложкою грудочки.



Додайте до свого смаку сіль, перець та інші спеції, ретельно перемішайте і продовжте тушкувати. В цей час приготуйте тісто.

Розбийте в миску з кефіром яйця та злегка збийте інгредієнти до однорідної консистенції. Після цього додайте розпушувач — і ще раз ретельно перемішайте.

Поступово додайте борошно, кожного разу перемішуючи тісто. Готове тісто має бути досить густим, проте залишатися рідиною.



Обережно вилийте тісто на фарш, розподіливши його рівномірно поверх начинки. Накрийте пательню кришкою і готуйте пиріг протягом 20 хвилин, на невеликому вогні. В цей час натріть сир, помийте та подрібніть зелень.

Після цього зніміть кришку, накрийте пательню пергаментом, а потім — тарілкою. Притримуючи тарілку, переверніть пательню - щоб пиріг опинився на тарілці.

Тримаючи пергамент, обережно перемістіть пиріг до пательні, залишивши під ним папір. Начинка повинна бути зверху. Присипте пиріг сиром та зеленню, накрийте пательню кришкою і готуйте протягом 5 хвилин, щоб сир розплавився.

Після цього обережно дістаньте пиріг, розріжте на шматочки й — і можна пригощатися.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
2-07-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 024


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.