Якщо часу обмаль або абсолютно нема бажання мити посуд після, існують способи, які можуть пришвидшити готування. А саме — приготувати локшину в мікрохвильовці.
Про те, як приготувати макарони в мікрохвильовці,
розповідає Real Simple.
Як приготувати макарони в мікрохвильовій печіДля початку слід підібрати посуд, придатний для використання в мікрохвильовій печі, достатньо великий для кількості макаронів, які ви хочете приготувати.
Влийте до макаронів воду так, щоб її рівень був принаймні на 2 сантиметри вище макаронів.
Варто також залишити додатковий простір у верхній частині чаші, щоб запобігти переливанню води Адже під час приготування макарони збільшуються в розмірах.
Покрокове приготування пасти в мікрохвильовці полягає в наступному:
покладіть макарони, які ви вибрали, в миску;
залийте макаронні вироби водою, покриваючи макарони щонайменше на 2 сантиметри, додайте щіпку солі;
поставте макарони в мікрохвильову піч на повну потужність на час, вказаний на упаковці, додавши ще 2 хвилини;
після того, як пройшла половина часу, поставте мікрохвильовку на паузу, щоб перемішати макарони й переконатися, що вони не злиплися — якщо макарони здаються липкими, варто робити паузи кожні 1-2 хвилини й перемішувати;
після закінчення часу дістаньте миску за допомогою рушника, щоб не обпектися і перевірте макарони на готовність — якщо макарони потребують більше часу, поставте їх в мікрохвильовку на 30 секунд, повторіть дію за потреби;
коли макарони повністю зваряться, за допомогою друшляка злийте з них воду.
Готові макарони можна полити томатним соусом, додати рибу, паштет, овочі чи будь-які інші улюблені продукти.
Як довго готувати макарони в мікрохвильовціЯк і при варінні, приготування макаронів у мікрохвильовій печі вимагає різного часу для різних форм. Крім цього, потужність мікрохвильової печі також впливає на час приготування.
Більшість макаронних виробів можна готувати в мікрохвильовій печі відповідно до часу приготування, зазначеного на упаковці, додавши до вказаної тривалості 1-2 хвилини.
Наприклад, спагеті, які рекомендується готувати від 9 до 11 хвилин на плиті, в мікрохвильовій печі можуть бути зварені за 11-13 хвилин. Пенне або ротіні, на приготування яких відводять від 11 до 13 хвилин, готуються за 15 хвилин або трохи довше.
Тонша локшина готується швидше, але є невеликий ризик того, що вона переваритися і стане кашоподібною.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-06-2024, 01:15
0
875