RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Представники ТЦК не мають затримувати людину, забирати особисті речі (наприклад, телефон), перешкоджати спілкуванню з родичами або вилучати авто.

Про це розповіли фахівці Безоплатної правничої допомоги, передає АрміяInform, пише ТСН.



За словами юристів, представники військкомату не мають права застосовувати силу, але можуть запропонувати людині пройти, або проїхати в ТЦК, щоб уточнити облікові дані.

У разі якщо ж людина відмовляється, явно ухиляється від призову, то працівники ТЦК можуть викликати поліцію.

"Або, якщо поліцейський входить до складу групи оповіщення, то він може проводити адміністративне затримання та доставлення громадянина до такого центру. Це регламентується статтями 261 і 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Працівники поліції мають на це право, але не представники ТЦК", – пояснюють юристи.

Як можуть відреагувати ТЦК, якщо чоловік відмовляється надати свої документи або отримати повістку

"Якщо військовозобов’язаний відмовляється надати свої документи, зокрема військово-облікові чи намагається втекти від представників ТЦК та поліції – йому загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність", – зазначають юристи Безоплатної правничої допомоги.

Якщо справа буде розглядатись як порушення законодавства про мобілізацію – ухилянт може заплатити штраф до 25,5 тисяч гривень.

Якщо чоловіка притягнуть до кримінальної відповідальності в частині ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, то йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Якщо військовозобов’язаний відмовляється отримувати повістку, представник ТЦК має скласти акт відмови. Цей акт підписують не менше 2 членів груп оповіщення. Далі акт реєструють у центрі комплектування.

Крім того, поліцейський, який входить до групи оповіщення, може затримати громадянина та доставити його до ТЦК.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-06-2024, 16:36
Коментарів 4 Переглядів 3 219

Теги -
Hаписав: Гість Сергій, Коментарів: 0, Новин: 0, 16 червня 2024 17:02
В новині:
https://youtu.be/RLKVR-0oEqk?si=ncpjB8kz9kflXSh4
Да вот на чому видео від 15,06,2024року можна подивитись ,як поліція законно затримує і як реагує на відмову,на запрошення проїхати з ними в ТЦK ,але самі біля себе військового квитка не мають.Чому їм ніхто штраф не виписує?
Побиття поліцією Коваль і Затхей ,Пронька ,та незаконне затримання в м.Чернівці ,15.06.24 року. Документи всі були в порядку ,наданні поліціі ,але їх це не задовільнило. Вони вирішили без підстави затримати мене ,без протоколу затримання,та адвоката первинної допомоги. Відвезли в ТЦК СП ,де перевірили всі данні і сказали що я їм не потрібен,так як на обліку і всі документи в порядку. Тоді поліцейськи склали незаконний протокол по 185 ст. Зараз зняті побої в трамвпункті і написанні заяви в внутрішню безпеку,дбр,гарячу лінію Нац.поліціі,прокуратури. І це за це місяць вже другий раз!

Hаписав: ur, Коментарів: 0, Новин: 0, 16 червня 2024 17:44
В новині:
Цитата: Гість Сергій
https://youtu.be/RLKVR-0oEqk?si=ncpjB8kz9kflXSh4

Якщо військовозобов’язаного примусово відвозять до центру комплектування, він повинен звернутися до поліцейських із вимогою захистити його права. Те, що ви не з'являєтеся до центру комплектування, не є злочином. До кого звертатися в цьому ганебному випадку??? Тут порушено все що можно порушити!!!
Поліция,але в данному випадку це не поліція а порушники закону!!!не мають права затримувати людину без протоколу затримання!!!Це повне ігнорування прав Людини ,Констітуціі і законів !!! Нам кажуть що всі відео з незаконними діями відзняті рашистами на окупованих теріторіях!!??Ми платимо налогі поліціі щоб вона захищала права громадян!!!!Далі тількі мат.....

Hаписав: Румономовна нацменшина, Коментарів: 0, Новин: 0, 16 червня 2024 20:23
В новині:
А влада не пробувала провести незалежну МСЕК для усіх інвалідів від 18 до 60.
А може раптом чудо станеться і вони виздоровлять!
Ті хто ще не втік закордон.
У нас скоро інвалідів буде більше, ніж здорового населення!
Тільки влада це не зробить. Бо владі війна вигідна.
Усі гроші , а це мільйони доларів за фальшиві висновки про інвалідність рухаються від низу до верху.
І так само рухаються гроші про непридатність і виключення з військового обліку.
Ніби говорили, що висновок про непридатність дійсний рік. Ще ніхто із непридатних не пройшов перекомісію. Натомість втікли закордон.
Цій державі капут! Ця держава не буде інсувати.
Бо народ котрий їде до ЄС і назад, дивиться на рівень життя там і не хоче жити у цій багнюці.
Що взагалі тепер робить влада?
Для більшості українців боргові ями. З яких не буде не всі виберуться. Особливо бідна верства населення.
Влада не хоче йти на переговори! Влада добиває і робить каліками пів України. За для чого? Щоб діюча влада ще втрималася на своїх посадах.
Бо росіяни тут будуть. Їх 150 000 000 і 5000 000
корейських снарядів.
А що протиставить Україна? Портрет Бандери, прапор УПА і лозунг "Слава Україні!"?
Ви вже поперек горла з своїми блокпостами, тцк=шниками, прикордонниками...
Ви розвалюйте економіку. У нас вже скоро взагалі ніхто не буде працювати.

Hаписав: 1, Коментарів: 0, Новин: 0, 16 червня 2024 22:30
В новині:
На протязі 33 років Незалежності мільйони громадян зробили свій вибір і прийнявши присягу стали в лави силових структур , а коли прийшла повномаштабна війна то виявилось що у них у всіх 100 % бронь !!!!???? Тобто 33 роки вони жерли за рахунок платників податків , отримували пільги , житло від держави а зараз замість того щоб самим іти на фронт і захищати державу ( присягу ж приймали ) почали массово гнати в військо чоловіків з купою хвороб які навіть зброю ніколи не бачили .Так що справжні ухилянти це ті відгодовані харі які прикриваючись броню жирують в тилу .

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

"Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок" буде завершальною прем’єрою театрального сезону


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.