В Україні починається сезон абрикосів, і медики стверджують, що це дуже смачний фрукт, який здатний підвищити імунітет і налагодити роботу кишківника. Однак не всім абрикоси можна їсти. В абрикосах міститься багато антиоксидантів і вітаміну А. В 3-4 абрикосах (100 грамів) міститься всього 45 ккал. Крім того, у них низький глікемічний індекс і вони чудово підходять для діабетиків.
Про корисні властивості абрикосів повідомили на порталі saladeprensa.org.
Як відзначають фахівці, абрикоси знижують ризик розвитку дегенерації сітківки, сліпоти та інших проблем із зором. У цих фруктах містяться вітаміни А і С, які захищають імунну систему людини та формують процес росту у дітей та підлітків.
Також абрикоси нормалізують роботу кишківника, допомагають уникати запорів і навіть допомагають позбавлятися від зайвих кілограмів.
Абрикоси допомагають нормалізувати водяний баланс в організмі та справляються із затримкою рідини, а також знижують артеріальний тиск, нормалізують високий рівень холестерину.
Кому абрикоси їсти не можна:
Людям з алергією на латекс, через те, що можуть виникнути перехресні реакції.
Протипоказані абрикоси людям з каменями в нирках.
Не варто вживати насіння абрикосів, оскільки у них є ціанід і є ризик отруєння.
Людям з гастроентеритом абрикоси протипоказані до повного одужання, бо вони є натуральним проносним і можуть знизити зниження діареї.
Як вживати абрикоси
Краще всього абрикоси є свіжими та стиглими. Також вони будуть корисні у вигляді напоїв, як добавки в салати, напої та солодощі.
Ще абрикоси позитивно впливають на стан шкіри і їх використовують у косметичній промисловості.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-06-2024, 16:40
0
128 083