RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Ароматні спеції, які здатні перетворити звичайну страву на справжній кулінарний шедевр, присутні майже на усіх кухнях. Але не всі знають, що популярний метод зберігання паприки, перцю, кориці та інших приправ не дуже ефективний. Він лише псує ваші спеції, адже вони банально втрачають увесь смак та всі свої якості.

Як правильно зберігати спеції та який метод виявився поганим, розповідає Mirror.



Чи можна зберігати спеції у прозорому склі чи пластику

Нині дуже популярні прозорі контейнери або баночки зі скла, у які можна пересипати спеції. Ба більше, продаються "інстаграмні" та "пінтерестні" органайзери, у яких можна красиво виставити усі спеції. Але цей варіант підійде лише тим, хто хоче створити привабливу картинку, а не зберегти смак та аромат приправ.

Засновник компанії Seasoned Pioneers Метт Вебстер закликає відмовитися від "естетики Instagram". За його словами, органайзери з прозорими контейнерами — найгірший варіант для зберігання спецій.



Де зберігати спеції та чи є в них термін придатності

За словами Вебстера, зазвичай спеції можна зберігати 2-3 роки. Але якщо ви будете дотримуватися усіх правил, то приправи не зіпсуються навіть за 5 років.

"Спеції завжди слід зберігати в герметичних і непрозорих контейнерах, якщо ви хочете зберегти аромат і текстуру спецій. Рекомендується використовувати спеції, які зберігаються в пакетах, а не в скляних або прозорих пластикових контейнерах", - пояснив експерт.

Також не слід класти спеції поруч з джерелами тепла. Не зберігайте приправи поруч з побутовою технікою, на сонці та біля духовки. Також прибирайте їх якомога далі від світла.



"Втрата аромату, смаку та кольору відбуватиметься через процес, який називається окисленням. Йому сприяють такі фактори, як ультрафіолетове світло та тепло, а олії, які надають спеціям усі їхні чудові, унікальні та потужні смаки, випаровуються при приблизно 37 градусах тепла", - додав Вебстер.

Якщо ж спеції втратили або змінили свій аромат, потьмяніли та більше не такі смачні, врятувати їх не вдасться. Зіпсовані приправи потрібно викидати.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-05-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 344


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.