Популярний метод зберігання спецій виявився неправильним: так ви лише втрачаєте увесь смак

Новини України / Лайфхаки
1 584
0

Ароматні спеції, які здатні перетворити звичайну страву на справжній кулінарний шедевр, присутні майже на усіх кухнях. Але не всі знають, що популярний метод зберігання паприки, перцю, кориці та інших приправ не дуже ефективний. Він лише псує ваші спеції, адже вони банально втрачають увесь смак та всі свої якості.

Як правильно зберігати спеції та який метод виявився поганим, розповідає Mirror.



Чи можна зберігати спеції у прозорому склі чи пластику

Нині дуже популярні прозорі контейнери або баночки зі скла, у які можна пересипати спеції. Ба більше, продаються "інстаграмні" та "пінтерестні" органайзери, у яких можна красиво виставити усі спеції. Але цей варіант підійде лише тим, хто хоче створити привабливу картинку, а не зберегти смак та аромат приправ.

Засновник компанії Seasoned Pioneers Метт Вебстер закликає відмовитися від "естетики Instagram". За його словами, органайзери з прозорими контейнерами — найгірший варіант для зберігання спецій.



Де зберігати спеції та чи є в них термін придатності

За словами Вебстера, зазвичай спеції можна зберігати 2-3 роки. Але якщо ви будете дотримуватися усіх правил, то приправи не зіпсуються навіть за 5 років.

"Спеції завжди слід зберігати в герметичних і непрозорих контейнерах, якщо ви хочете зберегти аромат і текстуру спецій. Рекомендується використовувати спеції, які зберігаються в пакетах, а не в скляних або прозорих пластикових контейнерах", - пояснив експерт.

Також не слід класти спеції поруч з джерелами тепла. Не зберігайте приправи поруч з побутовою технікою, на сонці та біля духовки. Також прибирайте їх якомога далі від світла.



"Втрата аромату, смаку та кольору відбуватиметься через процес, який називається окисленням. Йому сприяють такі фактори, як ультрафіолетове світло та тепло, а олії, які надають спеціям усі їхні чудові, унікальні та потужні смаки, випаровуються при приблизно 37 градусах тепла", - додав Вебстер.

Якщо ж спеції втратили або змінили свій аромат, потьмяніли та більше не такі смачні, врятувати їх не вдасться. Зіпсовані приправи потрібно викидати.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«Росіяни шукали Бандеру й атовців»: у Чернівцях небайдужі допомогли переселенцеві, який виїхав з окупації
21 776
У Чернівцях приватний перевізник відмовляється від пільгового маршруту: скаржиться на розбиту дорогу
11 077
Опалювальний сезон у Чернівцях відкладається: коли у квартирах стане тепло
10 631
Планові знеструмлення: де на Буковині 21 жовтня не буде світла
8 305
У Чернівцях попрощаються із двома відважними захисниками
8 219
Загинув через вогнепальне поранення: що відомо про відважного захисника з Буковини Бориса Филипчука
6 044
«У хаті рекордна температура – 10 градусів»: чернівчани скаржаться на холод у квартирах
6 021
Буковинський футболіст відіграв у прем'єрлізі за львівський "Рух" 58 хвилин
5 942
Ніколи не бажайте «всього самого найкращого»: чому так не варто казати
5 826
Крав гравій із Черемоша: депутату міськради на Буковині повідомили про підозру
5 537


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.