Чи можна заморожувати молоко і як довго воно зберігається

Новини України / Лайфхаки
21 227
0

Молочні продукти зазвичай мають короткий термін придатності, особливо якщо зберігати їх не належним чином. Багато хто заморожує молоко, але варто знати, чи можна це робити.

Про це пише Real simple.



Як правильно заморожувати

Якщо вам потрібно заморозити молоко, це відносно простий процес, але є кілька порад, які допоможуть зробити це правильно.

Найбільша помилка, яку ви можете зробити, коли ви заморожуєте молоко, це наповнювати його до країв пляшки. Рідини розширюються, коли вони заморожені, і це може призвести до пошкодження тари.

Є одна незначна проблема, що заморожування може вплинути на текстуру. Потрібно струсити пляшку з молоком після того, як воно розморозиться, щоб покращити його текстуру.

Подумайте про те, як ви плануєте використовувати молоко після того, як його розморозите. Наприклад, якщо ви плануєте використовувати меншу кількість молока, то заморозьте молоко у формі для кубиків льоду, а потім покладіть їх в мішок для морозильної камери.

Коли заморожувати

Молочні продукти мають тенденцію доволі швидко втрачати якість, тому, якщо це можливо, не чекайте закінчення терміну придатності. Це допоможе переконатися, що ваше молоко буде максимально свіжим, коли ви його розморожуєте перед використанням.

Важливо пам'ятати, що заморожене молоко не зіпсується, але його якість поступово втрачатиметься. Потрібно його використати протягом кількох місяців.

Чи можна заморожувати вершки, згущене молоко та масло

Можна заморожувати вершки в контейнері, формочках для кубиків льоду або в оригінальному контейнері.

У банках згущене молоко може зберігатися довго без замерзання. Якщо заморозити такий продукт в жерстяній банці, то може виникнути небезпека, адже рідина розшириться.

Якщо ви зберігаєте масло в накритому посуді, воно буде придатним протягом трьох тижнів або місяця. Але не робіть цього, якщо на вашій кухні дуже жарко, оскільки висока температура прискорить псування.

Якщо ж ви не споживаєте масло кожного дня, то покладіть його в холодильник. Там воно може зберігатися протягом трьох місяців і більше. Крім того, масло чудово замерзає в оригінальній упаковці, та може там зберігатись рік або довше.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 796
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 525
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
3 130
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 882
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 671
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 536
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 444
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 431
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 107
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 099


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.