RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Названі найкорисніші перекуси, які можна дорослим та дітям


Сніданок, обід, вечеря — все по розкладу. Але між ними інколи хочеться щось перекусити, і тоді на допомогу приходять певні поживні смаколики. А ще вони виручають у довгій дорозі чи можуть задовольнити дитину після тренування. Саме для таких ситуацій і існують перекуси.

Які перекуси вчені назвали найкращими, розповідає Nutrients.



Так, дослідники назвали найкращим перекусом сухофрукти. Це концентроване джерело вітамінів, мінералів, клітковини та інших корисних речовин.

Такий продукт може стати частиною вашого здорового харчування. І сухофрукти можна споживати в чистому вигляді, додавати до салатів, каш, йогуртів, випічки, робити з них компоти та кисіль та багато іншого.

Добова норма сухофруктів:

Для дорослих - 50-100 г

Для дітей - 20-50 г

Дієтологи з Массачусетського університету у своєму дослідженні довели, що сухофрукти, фруктове пюре та консервовані фрукти містять найбільшу кількість клітковини та поживних речовин. А ще у таких продуктах зовсім мало цукру.

Вчені проаналізували вміст поживних речовин у 1497 видах фруктових снеків, щоб визначити, які ж перекуси будуть найбільш корисні для здоров'я.

Для порівняння корисності закусок дослідники використали індекс Nutrient Rich Foods (NRF), який розраховує загальний показник якості харчування на основі певного набору поживних речовин у продуктах. Ця модель враховує вміст бажаних нутрієнтів (білка, харчових волокон, калію, вітаміну D, кальцію, заліза) та тих, які мають бути обмежені в раціоні (насичені жири, холестерин, доданий цукор та натрій).

Результати аналізу показали, що сухофрукти, фруктове пюре та консервовані фрукти були найменш солодкими та жирними. А ще така їжа показала високий вміст клітковини — важливих для нормальної роботи кишківника волокон, які не перетравлюються.

А от до "нездорових" перекусів дослідники віднесли мармелад та батончики на фруктовій основі.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
6-04-2024, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 686

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.