Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса і навіть готувати з нього пиріг. А рецепти з ним не вимагають зусиль.
Про те, як приготувати пісну страву з кабачками зі щавлем,
розповідає кулінарний ресурс з рецептами Smachno.in.ua.
Як готувати кабачки зі щавлем;
Кабачки — 700 г;
Щавель — 100 г;
Зелена цибуля — один пучок;
Помідори (солодкі) — 2 шт;
Болгарський перець — 200 г;
Часник — 1-2 зубчики;
Цукор — 1 ч. л;
Борошно — 3-4 ст. л;
Олія — 3-5 ст. л;
Сіль — до вашого смаку;
Перець — до вашого смаку.
Як готувати кабачки зі щавлемПочніть приготування з обробки щавлю — вимийте його від бруду, обріжте стебла та наріжте решту на великі частини. Перець вимийте, видаліть плодоніжку та насіння і наріжте на маленькі кубики. Зелену цибулю помийте, трохи просушіть рушником і подрібніть ножем.
Вимиті томати занурте в окріп на 20 секунд, обережно витягніть і зніміть шкірку. Після цього наріжте помідори на дрібні кубики.
Розігрійте пательню з олією, викладіть цибулю, перець — і тушкуйте 5 хвилин. Додайте помідори, щавель і цукор, перемішайте, додайте сіль та перець до смаку, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 15 хвилин.
В цей час вимийте кабачки, наріжте їх кружальцями завтовшки 5 мм та обваляйте в підсоленому борошні. Розігрійте іншу пательню з олією та підсмажте кабачки до золотистої скоринки з кожного боку на середньому вогні. Викладіть підсмажені кабачки на таріль з серветкою чи паперовим рушником, щоб забрати зайве масло.
Коли тушковані овочі будуть булькотіти, додайте до них смажені кабачки та розчавлений часник. Перемішайте майже готову страву, накрийте кришкою і тушкуйте ще 3-5 хвилин — і після цього кабачки з щавлем можна подавати до столу!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
29-03-2024, 00:45
0
877