RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Розвантажуємо холодильник. Що робити з замороженими овочами і ягодами навесні


Час від часу холодильник необхідно розморожувати для продовження його експлуатації, а заморожені продукти — вчасно використовувати, аби уникнути їхнього псування. В будь-якому разі, розвантаження холодильника — гарний привід втілити в життя нові кулінарні ідеї.

Про те, що можна приготувати з заморожених овочів і ягід, окрім гарніру та киселю, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Що приготувати з замороженими овочами

Шпинатний суп-пюре

Що знадобиться для супу зі шпинатом:

Заморожений шпинат — 250 г
Бульйон курячий або овочевий — 300 мл
Цибуля — 1 шт.
Картопля — 1 шт.
Олія — 10 мл
Вершки — 200 мл
Часник — до вашого смаку
Сіль — до вашого смаку
Перець — на смак.

Як готувати шпинатний суп-пюре:

Вилийте на пательню олію, та гарно розігрійте. Наріжте цибулю та розчавіть часник, вкиньте до пательні та присмажте до золотистого кольору.

Додайте до цибулі й часнику шпинат та тушкуйте 10 хвилин. Помиту та очищену картоплю наріжте кубиками. В цей час розігрійте або зваріть бульйон, додайте до нього картоплю, і варіть 15-20 хвилин.

Після цього додайте протушкований шпинат і варіть ще 10 хвилин, зменшивши вогонь. Влийте до супу вершки та подрібніть у пюре блендером. Доведіть до кипіння, постійно перемішуючи — і після цього суп готовий.

Запечені яйця з замороженими овочами

Що знадобиться для яєць з замороженими овочами:

Будь-яка овочева суміш — 4 ст. л.
Курячі яйця — 3-4 шт.
Рослинне або вершкове масло — 2-3 ст. л.
Вершки — 200 г
Шинка (або лосось) — 100-150 г
Сіль — до вашого смаку
Сир плавлений чи твердий — 70 г
Зелень — до вашого смаку
Невеликі керамічні форми для випікання — 2 шт.
Велика форма для випікання — 1 шт.

Як запікати яйця з овочами

Змастіть маслом керамічні форми та викладіть в кожну по 2 ст. л. овочевої суміші, посоліть до вашого смаку. Влийте вершки у форми — рідина має трохи покривати овочі. Увімкніть духовку, аби вона розігрілася до 180 градусів.

У формочки розбийте по 1-2 яйця та додайте шинку або лосось — кількість залежить від вашого смаку та побажань. Поставте маленькі формочки у велику та влийте в більший посуд воду так, щоб половина або 3/4 маленьких формочок були у воді.

Притрусіть овочі з яйцем натертим твердим сиром або, якщо у вас плавлений сир — викладіть нарізаний шматочками продукт у формочки.

Запікайте близько 10-15 хвилин, залежно від того ваших вподобань щодо готовності яєць. Після того, як яйця запечуться, а сир підрум'яниться, дістаньте формочки, посипте страву дрібно нарізаною зеленню — і можна подавати.

Домашнє буріто в лаваші без м'яса

Що треба для буріто:

Овочева суміш (бажано "Мексиканська") — 400 г
Лаваш — 2 листи
Олія — 15 мл
Цибуля — 1 шт.
Солоні огірки — 2 шт.
Сир — 100 г
Майонез — 30 г
Зелень — на смак.

Як приготувати буріто з лавашем

Для початку наріжте цибулю тонкими кільцями. Розігрійте пательню з олією, вкиньте цибулю та обсмажте до золотистої скоринки. Після цього додайте заморожені овочі та обсмажте їх на невеликому вогні.

Розгорніть листи лаваша, рівномірно розмажте майонез. Наріжте кубиками солоні огірки, сир можна дрібно нарізати або ж натерти — і викладіть їх на лаваш.

Викладіть готову овочеву суміш на сир з огірками, посипте зеленню, з'єднайте протилежні краї лаваша і зробіть рулет.

Що приготувати з замороженими ягодами

Лінивий чизкейк з ягодами

Що знадобиться для лінивого чизкейку:

Заморожені ягоди — 400 г
Пісочне печиво — 250 г
Вершкове масло — 100 г
Вершковий крем-сир (наприклад "Філадельфія") — 500 г
Цукор — 200 г
Вершки — 300 мл.

Як готувати лінивий чизкейк:

Для початку трохи нагрійте масло — це полегшить подальше приготування. Подрібніть у блендері печиво, пересипте його в окремий посуд, додайте масло та перемішайте суміш до однорідної консистенції.

Застеліть форми для чизкейка плівкою або пергаментом, розкладіть по формах суміш масла й печива та щільно утрамбуйте. Накрийте форми кришками й поставте в холодильник до застигання вмісту.

А в цей час на невеликому вогні розморозьте ягоди, постійно помішуючи — аж доки вони не стануть м'якими. Тоді перемніть їх і перетріть через сито.

В окремому посуді збийте за допомогою міксера сир з цукром, додайте вершки й знов збийте. Додайте ягідне пюре і ретельно перемішайте суміш. Дістаньте з холодильника форми, розлийте на печиво шар начинки та помістіть в холодильник на 5 годин — і десерт буде готовим.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
26-03-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 095

Теги -
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.