Як вважають дієтологи, для яблук практично немає протипоказань, однак люди з гастритами з підвищеною кислотністю шлункового соку, а також ті, у кого виразка шлунка і дванадцятипалої кишки або запальні процеси в підшлунковій залозі, повинні бути обережними зі свіжими яблуками, оскільки вони можуть ускладнити перебіг хвороби.
Про це
пише ogo.ua.
Під час загострення цих захворювань не варто їсти яблука, так само як і інші овочі та фрукти. Та, проконсультувавшись з лікарем, люди з подібними проблемами можуть їсти солодкі яблука, натерті без шкірки, або печені, з яких попередньо видалено серцевину. Звичайно, вміст вітаміну С у цьому випадку зменшується після теплової обробки, але пептидні, мінеральні солі, фруктові кислоти зберігаються.
Ті, хто має алергію, не повинні їсти червоних яблук, слід надавати перевагу зеленим.
Також і маленьким дітям педіатри радять давати зелені яблука. Тим, у кого цукровий діабет, не можна їсти червоні солодкі яблука. Щодо сушених, то вони зберігають і харчові, і біологічні, і дієтичні властивості свіжих яблук, стверджують спеціалісти.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-03-2024, 16:40
0
59 749