Які п'ять простих правил допоможуть вам схуднути весною

Новини України / Здоров'я
4 526
0

Взимку ми менш активні, споживаємо більше вуглеводної їжі, теплих напоїв, а ще свята, коли обов'язково в раціон попадають солодощі, цукерки. Тому в холодну пору року ми набираємо декілька зайвих кілограмів і це нормально.

Як позбутися цих зайвих кілограмів весною та що потрібно робити, розповідає дієтолог Наталія Самойленко в Instagram.



Фахівець не радить сідати на жорстку дієту, як тільки пригріє сонечко і захочеться вийти на прогулянку у більш легкому одягу та взутті. Тобто, худнути, харчуючись одним тільки салатом, не потрібно. Але варто прислухатися до 5 важливих порад.

Не пропускайте прийоми їжі

Особливо сніданок. Він допоможе запустити метаболізм після нічного голоду. А ось його відсутність викличе метаболічні та гормональні спецефекти, які будуть ускладнювати вибір здорової їжі протягом дня. Крім того, ви матимете менше енергії.

Приберіть перекуси

Часті перекуси сповільнюють обмін речовин. Крім того, вони стимулюють постійне вироблення шлункового соку, що робить нас постійно голодними.

Тому на деякий час поверніться до 3-кратного раціону. Паузи між прийомами повинні бути "чистими" від їжі. Скажіть "ні" також солодкому, каві з молоком або жменьці родзинок.

Пам'ятайте про правила збалансованої тарілки

У такій тарілці ½ - це овочі, ягоди або фрукти, ¼ - це білок (яйця з жовтком, риба, птиця, нежирне м'ясо, соя та бобові - сочевиця, нут, горох). І все це супроводжується заправкою або додаванням корисних жирів - оливкової, лляної, волоських горіхів олії, насіння льону, кунжуту, авокадо, горіхів, гарбузового насіння, оливок, печінки тріски. Але з жирами будьте обережні.

Їжте повільно

Організму людини потрібно 20-30 хвилин, щоб звільнити гормони, які викликають почуття ситості. Якщо ви швидко їсте, тіло не встигне повідомити, що їжі достатньо. Так ви переїдатимете, відчуватимете тяжкість у животі й набиратимете вагу.

Більше рухайтесь

Навіть коротка прогулянка на свіжому повітрі зможе позбавити вас від зайвих зимових кілограмів.

"І на останок - маленька хитрість. Приберіть їжу з вільного доступу, особливо спокусливу. Ви менше переїдатиме, якщо "добути" їжу будете складніше", - радить дієтолог.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Чернівчанка Гринчук написала заяву про відставку та заперечила, що ночувала у Галущенка
33 195
Знову гірка втрата. Загинув воїн із Буковини Василь Гуцул
9 144
Хто відповідає за справедливість графіків відключень світла: в "Укренерго" пояснили
7 772
Коли будемо завтра без світла: графік знеструмлень на Буковині 13 листопада
6 306
Посеред дороги встановили ліхтарі: як виглядає вулиця Заньковецької
6 258
Знову гірка втрата: на війні загинув молодий воїн з Буковини Богдан Пантя
6 113
На Донеччині мати 18 років зберігала тіло померлої доньки у квартирі: подробиці жахливої історії
5 365
У Чернівецькій ОВА розповіли про порушення митрополита Лонгина у вихованні дітей
4 704
"Щодня проїжджаю 200 кілометрів містом": історія жінки, яка кермує автобусом у Чернівцях - відео
4 551
Коли 14 листопада на Буковині не буде світла: графік відключень
3 483

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.