Бобові продукти є чудовим замінником м'яса, тим більше рослинний білок краще засвоюється, ніж тварина. Також страви з бобових є дуже актуальними для багатьох українців під час Великоднього посту.
Про це пише розповідає нутриціолога Анастасії Голобородько у Telegram.
Чим краще замінювати м'ясо
"Бобові — це класний мікс рослинного білка та клітковини, включаючи пребіотичну. За життя ми з'їдаємо 25-40 тонн продуктів. Чи потрібно ще цифр, щоб переконати, що якість їжі завжди має бути попереду?" - каже експертка.
Голобородько наголошує, що бобові займають важливу частину раціону. Частково це білок, частково — вуглеводи, що дають повільну енергію.
"Так, не всі нормально сприймають цю клітковину, але флору можна привчити. Найчастіше замінюйте тваринний білок — рослинним, не робіть великих порцій, спробуйте ротацію. Різноманітність. А ще інтегруйте бобові до дитячого раціону", — радить нутриціологиня.
10 ідей, як замінити м'ясо стравами з бобових
Голобородько поділилася 10 ідеями про те, якими смачними стравами з бобових можна замінити м'ясо.
Корисні та смачні страви з бобових:
Чорні боби відварені з чилі та корицею;
Індійські рецепти з сочевицею, тут — червона сочевиця, свіжий імбир, кмин, часник;
Крем-супи на основі горошку, навіть морозива;
Нутова та сочевична паста з петрушкою, оливками та волоським горіхом;
Хумус з нуту, збитий не тільки з тхиною, а й печеним буряком;
Пророщений маш;
Швидкий хумус із червоної сочевиці;
Оладки з нутового борошна на воді;
Місо посту;
Пюре з плоскої квасолі (великі сорти: фава, лима) та тахіні з печеним баклажаном.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram