У більшості людей бутерброд асоціюється зі шкідливою їжею, оскільки за класичним рецептом він містить ковбасу, майонез чи кетчуп, а в його основі білий хліб. Втім, є варіанти, коли бутерброд може бути дієтичним, корисним і при цьому смачним.
Про те, як приготувати корисний бутерброд,
розповідає дієтологиня Світлана Фус в Instagram.
Як зробити бутерброд корисним
"Якщо ви любите бутерброди, то зробіть їх корисними. Для цього головне підібрати правильні інгредієнти", — каже дієтологиня.
Вона ділиться кількома правилами корисного бутерброду:
Хліб для бутерброда повинен бути з цілозернового борошна;
Додайте важливий компонент — м’ясо, рибу або птицю. Найкраще — у відварному вигляді, приготовану на парі або запечену;
Ніяких соусів і майонезу. "Спеціальні" соуси дуже калорійні і часто не дуже натуральні. Якщо хочеться, то використовуйте змішане з зеленню авокадо або трохи гірчиці;
Не забуваємо про зелень і овочі — чим більше, тим краще. Вони збільшать об’єм і краще наситять;
Для смаку можна покласти пряну зелень, але в міру.
"У такому вигляді поживний бутерброд може бути варіантом перекусу. Не рекомендую їсти бутерброди на ніч", — додає Фус.
Також дієтологиня наголошує, що людям, які намагаються схуднути треба обмежуватись у їжі грамотно і чітко розуміти від яких продуктів відмовлятись. Якщо людина просто їстиме менше, то вона може створити дефіцит необхідних мінералів і вітамінів, а це порушить нормальну роботу організму.
Тому Фус радить спершу звернутись до дієтолога за консультацією, а тоді оновлювати свій раціон.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-03-2024, 01:30
0
2 279