Пісний майонез без яєць за 5 хвилин. На смак — краще за магазинний

Новини України / Смачні рецепти
4 687
0

Якщо ви хочете приготувати салат або якусь іншу страву з майонезом, але забули купити його у магазині, спробуйте приготувати цей соус самостійно. Рецепт надзвичайно простий та ще й пісний. Ви отримаєте дуже смачний майонез та більше не захочете купувати його в магазині.

Як зробити майонез без яєць, розповідає "ЯБПоїла".



Інгредієнти для приготування майонезу вдома:

Рідина від консервованої квасолі - 140 мл;

Цукор - 1 ч. л;

Сіль - 0,5 ч. л;

Оцет столовий 9% - 1,5 ч. л;

Гірчиця - 0, 5 ч. л;

Олія соняшникова - 330 мл.

Якщо у вас немає рідини від консервованої квасолі, замініть її рідиною від гороху чи нуту. Вона замінює яйце та називається "аквафабою".

Як готувати майонез в домашніх умовах

Візьміть рідину від консервованої квасолі, вона має бути не охолодженою, а кімнатної температури. Влийте її у вузьку чашу блендера та додайте оцет, сіль та гірчицю з цукром.

Збийте усе це занурювальним блендером. Проте не поспішайте, спочатку потрібно збивати усього декілька секунд. А після цього, починайте поступово вводити олію.

Це потрібно робити максимально обережно. Збивайте рідину та під час цього вливайте олію дуже тоненькою цівочкою. Якщо ви будете вливати одразу усю олію, майонез не зіб'ється.

Продовжуйте збивати, поки рідина з олією не стане густою. Якщо цього не трапиться, спробуйте ще трошки олії та збивайте ще раз.

Коли майонез буде готовим та зіб'ється до потрібної консистенції, перекладіть його у посуд з кришкою. Зберігати такий пісний соус можна до тижня. Але важливо, аби майонез стояв у холодильнику.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 796
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 525
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
3 130
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 882
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 671
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 536
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 444
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 431
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 107
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 099


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.