Клітковина дуже важлива для організму. Основні її функції включають зниження рівня холестерину, регулювання рівня цукру в крові та сприяння швидкому насиченню організму після їди.
Як збільшити її кількість у харчуванні, розповідає лікарка Дар'я Власенко в Instagram.
Поради щодо клітковини від лікаря
Подавайте сирі овочі як закуски та додавайте їх у салати
Сира морква, броколі та інші овочі містять більше клітковини, ніж варені.
Замініть білий хліб на цілозерновий
Не перетравлюйте овочі
Подавати овочі слід ще хрусткими. Приготування їх на пару, доки вони не стануть кашоподібними, руйнує більшу частину клітковини.
Прикрашайте салати насінням
Мак, гарбуз, соняшник, кунжут і паростки. Паростки квасолі та паростки люцерни також надають сендвічам приємного та незвичайного смаку.
Додайте фініки та родзинки в закуски та пластівці
Не очищайте яблука, огірки, картопля та інші фрукти та овочі зі їстівною шкіркою. Вони є чудовими джерелами клітковини. Попкорн є ідеальною закускою для тих, хто хоче з'їсти клітковину. Але використовуйте тільки невелику кількість олії та солі
Їжте сушені боби, горох та бобові
Сочевиця, квасоля, чорна квасоля, біла квасоля, нут, горох багаті на клітковину, а також вітаміни, мінерали, складні вуглеводи й білки, але мають низький вміст жиру.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram