Клітковина дуже важлива для організму. Основні її функції включають зниження рівня холестерину, регулювання рівня цукру в крові та сприяння швидкому насиченню організму після їди.
Як збільшити її кількість у харчуванні,
розповідає лікарка Дар'я Власенко в Instagram.
Поради щодо клітковини від лікаря
Подавайте сирі овочі як закуски та додавайте їх у салатиСира морква, броколі та інші овочі містять більше клітковини, ніж варені.
Замініть білий хліб на цілозерновий
Не перетравлюйте овочіПодавати овочі слід ще хрусткими. Приготування їх на пару, доки вони не стануть кашоподібними, руйнує більшу частину клітковини.
Прикрашайте салати насіннямМак, гарбуз, соняшник, кунжут і паростки. Паростки квасолі та паростки люцерни також надають сендвічам приємного та незвичайного смаку.
Додайте фініки та родзинки в закуски та пластівціНе очищайте яблука, огірки, картопля та інші фрукти та овочі зі їстівною шкіркою. Вони є чудовими джерелами клітковини. Попкорн є ідеальною закускою для тих, хто хоче з'їсти клітковину. Але використовуйте тільки невелику кількість олії та солі
Їжте сушені боби, горох та бобовіСочевиця, квасоля, чорна квасоля, біла квасоля, нут, горох багаті на клітковину, а також вітаміни, мінерали, складні вуглеводи й білки, але мають низький вміст жиру.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-02-2024, 01:46
0
1 246