Тренерка Аніта Луценко пояснила, чи варто пити протеїнові коктейлі після занять спортом

Новини України
1 904
0

Протеїнові коктейлі є дуже популярним напоєм серед людей, які регулярно займаються спортом. Вони мають закрити потребу людини у білку, а також втамувати голод після важкого тренування. Але чи дійсно вони є необхідними після занять спортом?

Про це розповідає тренерка Аніта Луценко в Instagram.



Протеїнові коктейлі при занятті спортом

Види протеїну:

Сироватковий;

Молочний;

Ячний;

М'ясний (яловичий і ін.);

Рослинний (соєвий, пшеничний і ін.);

Комплексний (містить мікс різних видів білка).

Залежно від способу обробки протеїну виділяють дві форми — концентрат протеїну та ізолят. Концентрат має невисоку біологічну цінність, але коштує дешевше. Ізолят є високоочищеною формою протеїну і добре засвоюється організмом.

"Треба розуміти, що протеїн сам по собі це не повноцінне приймання їжі, а більше якісний високо білковий перекус. Проте, якщо збагатити коктейль ягодами та фруктами й додати трішки горіхів — вийде практично повноцінне приймання їжі", - говорить Луценко.

За її словами, вживати протеїнові коктейлі треба за тими ж правилам, як і всі приймання. Тобто між приймання їжі має бути 3-4 години проміжку.

"Необхідності пити коктейль одразу після тренування немає. Приймання протеїну може спровокувати набір зайвої ваги, якщо кількість калорій, що надходить за день хоч з протеїнового коктейлю, хоч з торта, хоч із яблук — буде більшою ніж витрати організму. Моя думка, що іноді ці коктейлі — це зручно, але їжа справжня — набагато крутіша", - наголосила тренерка.

Луценко поділилась списком свої улюбленої їжі

Аніта також розповіла, що їсть сама і радить іншим.

"Для мене не існує поганих і хороших продуктів — все отрута, що через міру, все ліки — що дозовано", - говорить Луценко.

За її словами, основу раціону 50% тарілки становлять овочі чи зелень. На гарнір вона вибирає гречку, кіноа, вівсянку солону або макарони. Також у раціоні тренера фрукти, усі ягоди та авокадо.

З молочних продуктів — кефір, сир м’який, сир твердий, масло. З білка — риба, курка, яйця, оселедець, креветки. У раціоні також нут, сочевиця, фасоль, горошок. Консерви — тунець, кукурудза, перець печений, огірки й помідори солоні.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Збитків на сто тисяч: у Чернівцях через недбалість управителя 121 будинок був без тепла
7 197
Коли 17 листопада на Буковині не буде світла: графік відключень
5 014
Чернівчан закликають гідно провести в останню дорогу полеглого воїна Дмитра Ільчука
3 674
Цибуля подешевшала до рекордних цін: скільки вона коштує на ринках Чернівців
3 035
Учень з Буковини встановив національний рекорд, піднявшись на одну з вершин Альп
3 010
У Чернівцях попрощались із загиблим захисником Дмитром Ільчуком
2 942
Озвучено рівень бідності в Україні: яка мінімальна сума для пенсіонера, працівника та дитини
2 752
Родина, яка прославила регіон: у Чернівцях проведуть культурно-освітній захід присвячений Мандичевським
2 569
«Буковина» встановила клубний рекорд та увійшла в історію Першої ліги
2 485
Буде більше світла: на Буковині знов оновили графік відключень світла на сьогодні
2 178

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.