RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


CNN опублікували сюжет про дітей, які загинули під час російського вторгнення в Україну.

Телеведуча під час ефіру не могла стримати сліз через щемливі історії діток, які розповідали їх рідні.

"МБ" пропонує нижче переклад сюжету українською мовою.

Багато росіян не вірять, що фотографії дітей, убитих в Україні під час вторгнення, справжні. Журналістка CNN Бріанна Кейлар розповіла історії дітей, у яких забрали майбутнє.

Ця війна в Україні вкрала дитинство в неймовірно великої кількості дітей. Ви бачили цю коляску під час нападу на вокзал Краматорська, в результаті якого загинуло п’ятеро і було поранено 16 дітей. Ми бачили, як батьки писали особисту та контактну інформацію на тілах своїх дітей, якщо вони залишаться сиротами.

Про це повідомляє CNN.





За даними UNICEF майже 2/3 дітей у цій країні були вимушені покинути свої домівки, тікаючи зі своїх міст у безпечніші частини України, тікаючи з України в безпечніші частини світу. Але деяким так і не вдалося.

12-річна Вероніка загинула в Чернігові, коли її родина намагалася втекти від обстрілів. Але не судилося, російські військові вдарили по їхньому автомобілю. Мати дівчинки розповіла ВВС, що Вероніка загинула від снаряду, що впав біля їхньої машини, коли родина намагалася втекти в безпечне місце, щоб врятуватися.

Як повідомляє ITV, п'ятитижневий Ванюшка та його шестирічна сестра Софія загинули у Херсоні, коли російські солдати розстріляли їхній автомобіль на блокпосту.

– У живих не залишилось нікого. Дівчинка Софія, її мати, дідусь і бабуся, вчителька Анна та відданий дідусь Олег – усі вони загинули, – ділиться історією родин ITV.

Їхній дядько чув це все по гучному зв’язку. Він чув, як солдати розносили машину по частинам. Він розповів ITV, що чув, як плаче п’ятитижневий Ванюшка, він був явно поранений. Він сказав, що Ванюшка дві хвилини плакав, а потім замовк.

У Шибені, що на північніше від Києва, померла 10-річна Настя Столук. Її двоюрідний брат розповів лондонській "The Times", що російські солдати стріляли навмання і одним з пострілів вбили Настю.

18-річний Микита Перебійніс та його дев’ятирічна сестра Аліса загинули разом із матір’ю в Ірпіні. "Нью-Йорк Таймс" зафіксував момент, коли російські військові обстріляли з мінометів "зелений коридор", яким евакуйовувались мирні жителі з передмістя Києва.

Батько Микити та Лізи каже, що дізнався про їхню смерть, побачивши фотографію їхніх тіл у Twitter, бо впізнав багаж, який лежав поруч. Він розповів це Ерін Бернетт з CNN.

-Це були нормальні, веселі діти. Мій син був старшим. Йому було 18, він навчався на другому курсі університету. Навчався і хотів стати ІТ-фахівцем, вивчав програмування. А моїй дочці було дев’ять років. Вона любила танцювати, малювати, вивчала англійську. Це були нормальні, веселі діти.

Касетна бомба впала на школу під Сумами та вбила ще одну дівчинку, семирічну Алісу Хванс, – йдеться в дописі першої леді України Олени Зеленської в Instagram.

Згідно з повідомленням, Аліса померла разом зі своїм дідусем, він намагався її захистити, закривши своїм тілом.

Російські військові розстріляли 10-річну Поліну Западинську та її батьків, коли ті намагалися втекти з Києва на автомобілі. Вони також поранили її 13-річну сестру Софію та п’ятирічного брата Семена. Через кілька днів після Поліни, Семен помер у дитячій лікарні, повідомляє "Телеграф".

А його сестра Софія на той момент перебувала у важкому стані і навіть не підозрювала, що вона єдина з родини залишилася в живих.
Під Києвом у Нових Петрівцях російські війська обстріляли будинок дворічного Степана Шпака, убивши маленького хлопчика, коли той спав у своєму ліжечку, Його батько Олег, поховав сина у маленькій труні.

– Я не знаю, чи є Бог. Для чого все це? Для чого? Дворічна дитина, яка ще не пережила життя, дворічна дитина, яка не намагалася нічого зробити.

Чотирирічний Сашко Яхно тікав з бабусею з-під Києва, коли човен, на якому вони намагалися перетнути Дніпро, перекинувся. "Голос Америки" повідомляв, що в цей момент вони перебували під потужним артилерійським обстрілом. Його бабуся потонула, а тіло Саші знайшли минулого тижня, про це повідомила його мати у Facebook.

Український уряд стверджує, що наразі під час цієї війни було вбито близько 200 дітей, але це офіційні підрахунки. Хоча це, ймовірно, сильно занижена оцінка, яка не включає тих, хто загинув у місцях, де ведуться активні бойові дії, де чиновники все ще працюють над підтвердженням смертей, як-от Маріуполь, де, за словами мера, у його місті загинули 210 дітей, за час облоги. “The Washington Post” повідомляє про 210 маленьких пар взуття, які були виставлені в Фінляндії в знак протесту. Ця експозиція символізує життя тих 210 діток, які загинули в Маріуполі.
Російські війська розбомбили Маріупольський драматичний театр в середині березня, там переховувалось понад тисячу мирних жителів. На тротуарі надворі було чітко написано російською мовою "Діти".

У Маріуполі під російськими обстрілами загинув вісімнадцятимісячний Кирило. "Sky News" зафіксувало кадри, як мати хлопчика Марина та її хлопець везуть малюка до лікарні. Лікарі намагалися його реанімувати, але врятувати не змогли. Марина на фото цілує бездиханне тіло свого маленького Кирила.

Російські війська також бомбили пологовий будинок у Маріуполі, поранивши вагітну жінку. Її фотографію на ношах показали по всьому світу. Хірург зробив кесарів розтин, але сказав українському телебаченню, що дитина не вижила, мати також. І їх так багато, що ми не маємо ні фотографій, ні імен.

Human Rights Watch задокументувала смерть чотирнадцятирічного підлітка у селі Ворзель під Києвом. Російські війська кинули димову шашку в підвал. А коли підліток і жінка вибігли зі свого укриття, їх обох застрелили.

Фотограф Associated Press розповідає, що був свідком смерті шестирічної дитини в Маріуполі. Російські війська обстріляли будівлю, де вона перебувала... і на ній була піжама-єдиноріг. Як швидка допомога доставила її до лікарні, де вона і померла.

Стільки людей отримали поранення, їх так багато.

П’ятнадцятирічна Маша з маленького містечка під Запоріжжям. Їй ампутували праву ногу вище коліна. За словами журналістки-розслідувачки Тані Козирьової, права рука дівчинки була поранена осколками.

– Це місто, де немає військових баз і немає військових об’єктів, і осколки потрапили в тіло, коли Маша гуляла з мамою по місту.
Російські військові обстріляли автомобіль, в якому разом із родиною тікала з Маріуполя одинадцятирічна Мілана. За словами Козирєвої, завідувач реанімації, де дівчинка проходила лікування, каже, що багато його російських друзів не вірять знімкам. Вони не вірять, що фотографії цих дітей справжні. Вони думають, що їх сфабрикували українці. Але вони справжні.

Вероніка, Ванюшка, Софія, Настя, Микита, Аліса, Аліса, Поліна, Софія, Семен, Степан, Саша, Кирило, Маша, Мілана та багато інших, імен яких ми не знаємо.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Юлія Денисенко
19-04-2022, 16:58
Коментарів 0 Переглядів 2 300

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.