RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Рідину при готуванні макаронів майже всі зливають в раковину, але в процесі кипіння з борошна в воду виділяється крохмаль, який робить воду корисною - цю білувату каламутну рідину кухарі називають "рідким золотом".

Саме ця вода допоможе зробити соус для пасти густим і однорідним, пише видання The Huffington Post.



Під час створення соусу вода з-під макаронів потрібна для емульсифікації, оскільки вода і масло в суміші розшаровуються.

Емульсифікація - це процес з'єднання в однорідну суміш двох рідин, які інакше б не з'єдналися. Що міститься в борошні крохмаль виступає як емульгатор і загусник.

Щоб зробити соус набагато густішим, додайте пару ложок води з-під макаронів у свій соус і повільно перемішайте. В результаті ви отримаєте кремову консистенцію.

Є і ще один плюс застосування цієї рідини. Якщо не промивати макарони після варіння, на них залишиться шар крохмалю, який скріпить їх з соусом. Тоді смак вашої пасти буде ще гармонійнішим.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
8-02-2022, 23:06
Коментарів 0 Переглядів 1 764

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.