RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


День святого Миколая, який відзначатиметься завтра, 19 грудня, асоціюється із відкриттям ялинки, оригінальними сюрпризами та подарунками. Але що покласти мамі, дівчині, коханому, батькам, чоловікові, дружині, дітям у чобіток або під подушку? Який подарунок краще всього зробити?

Дізнайтеся, що обов'язково потрібно зробити у день Святого Миколая Чудотворця.



Прийнято вважати, що до осель українців Святий Миколай заглядає у ніч на 19 грудня. І коли всі вже сплять, він розкладає подарунки. Мало хто знає, що ця дата приурочена до дня смерті Чудотворця.

Із ранку православні відвідують церкви, моляться Угодникові, ставлять свічки. Кажуть, якщо щиро та від душі помолитися Святому, він обов'язково почує ваші прохання. Зі своїми непростими проблемами і проханнями про зцілення душі та тіла до нього звертаються сотні мирян навіть у звичні дні.

І численні дива, які відбуваються із людьми, свідчать про те, що Микола Чудотворець допомагає мандрівникам, людям зневіреним, які знаходяться у пошуках кохання та сімейного щастя, протегує жебраком і дітям.

Що потрібно зробити у День святого Миколая

У день Святого Миколая Чудотворця прийнято роздавати милостиню. В Україні - відвідувати дитбудинки, дарувати подарунки й частування дітям-сиротам. Потрібно пекти медові пряники та коржики, які прийнято називати Миколайчика. І роздавати їх своїм дітям, а також тим, у яких немає батьків.

Вважається, що у цей день обов'язково варто помиритися із недругом. А ще - роздати всі борги. Якщо їх не віддати, то сім'я весь наступний рік буде без грошей. І не зможе розрахуватися із боргами.

Будинок у цей день прийнято прибирати, прикрашати ялинку, створювати святкову атмосферу, прикрашати. До речі, існують і особливі заборони. Так, не можна відмовляти бідним людям, які просять вашої допомоги або милостині. У разі відмови вашій родині весь рік не щаститиме, нагрянуть злидні та фінансові невдачі.

За життя Микола Чудотворець був дуже доброю та щирою людиною. Намагайтеся і ви у цей день не лихословити, не лаятися. Не можна стригтися, обрізати нігті, та й взагалі різати що-небудь ножицями, особливо вагітним.

Не можна у цей день їсти м'ясо, сир, яйця та ін. продукти тваринного походження, оскільки триває піст. І вся ця їжа під забороною. А ось вживати рибу та морепродукти можна.

А ще - дарувати подарунки, влаштовувати сюрпризи. Особливо із великим нетерпінням на них чекають діти. Із них і почнемо: дізнайтеся, який найкраще гостинець їм подарувати? Може, порадувати їх чимось незвичайним? Читайте про те, який подарунок оцінить будь-яка дитина.

Який подарунок краще за все дарувати дітям

Ми звикли дарувати дітям на новорічні свята цукерки, солодощі, іграшки. Але, може, покласти у шкарпетку, чобіток або під подушку що-небудь інше? Пропонуємо найкращі ідеї для дитячих подарунків на Святого Миколая:

1. Подаруйте дитині магнітний конструктор. Він підійде для дітей самого різного віку - від 2-х років до 10-ти. Багатьом дітлахам подобається щось майструвати. Конструктор на магнітах може включати різну кількість деталей, від чого залежить його вартість. У середньому - від 200 до 600 гривень.

Його особливість у тому, що магніти притягують один до одного пластикові трикутні, квадратні та прямокутні корпуси. Із цих фігур виходять гарні замки, автомобілі, каруселі та інші конструкції.

2. Останнім часом бейбледи та ляльки Лол уже відійшли на другий план. Сьогоднішні новинки для дітей - квадрокоптери. Це задоволення, звичайно ж, не з дешевих. Для тих, хто шукає щось більш раціональне за ціною, можна запропонувати купити флешку до ноутбука або комп'ютера, карту пам'яті на мобільний телефон.

Адже сьогоднішні діти дуже "просунуті". І ми їх просто не уявляємо без гаджетів. Багатьом батькам доводиться зовсім воювати із деякими з них, щоб бодай трішки обмежити доступ до цих пристроїв.

Але ж потрібно йти у ногу із часом. Сучасні технології - це великий крок вперед. І діти вже просто не обходяться без смартфонів, андроїдів, айфонів. Зважаючи на це, флешка або карта пам'яті, навушники дітлахам сподобаються. Тим паче, що сьогодні виробники випускають навіть незвичайні флешки: у формі карети, кішки, ляльки, машинки або кросівка.

3. Чудовий дитячий подарунок - м'які теплі капці від Святого Миколая. Вони можуть бути ведмежатами, їжачками, лисичками, котиками, смайликами і т.д. Виглядають дуже прикольно. І коли за вікном прохолодно, буде зігрівати ніжки малюка своїм теплом та затишком.

4. Набори для творчості - це завжди пізнавально та цікаво. Сьогодні асортимент цього товару дуже різноманітний. Наприклад, набори для малювання у ванній "Художня майстерня" або подарункові набори для творчості: декупаж та розпис, рукоділля, малювання камінням, вишивка, креативні заготовки для виготовлення дітьми годин, розпису ваз, кінетичний пісок, набори для фокусника, розкопки динозаврів і т.д.

Ціновий сегмент цих товарів найрізноманітніший. Вартість товарів для творчості залежить від їх розмірів і продуктів, які включені у набір. Є набори вартістю від 200 до 1000 грн. Думаємо, що кожен із вас зможе знайти що-небудь найбільш підходяще для дитини за їхніми інтересами й захопленнями.

5. Лего люблять діти різного віку. Асортимент цього товару в Україні надзвичайно широкий. У продажу сьогодні є як невеликі коробочки із конструктором лего, так і просто величезні: піратські набори, поліцейські, військові, city, літаки, гелікоптери, ninja go, залізні дороги, star wars, роботи, принцеси, замки і т.д.

6. М'яка тепла піжама у вигляді кенгуретка, зайченятка, панди, собачки, вовченяти, єдинорога або лисеняти. Особливо модний напрямок у 2019 році - комбінезончики "Кігурумі". Вони, до речі, є у продажу не тільки для дітей, а й дорослих.

7. Настільні розвиваючі ігри підійдуть для дітей самого різного віку. Дітям постарше краще подарувати "Ерудит", "Монополію", "Біржу", "Морський бій", "Акціонер", "Щенячий патруль", "Футбол", "Доміно", "Лото" і т.д.

Для дітлахів молодшого віку - Trefl Memos Frozen, "Твістер", "Веселий шоппінг", "Пригоди" тощо. Серед таких ігор завжди знайдеться бюджетний варіант на суму від 50 до 200 грн. Великі ігри коштують у районі 300-700 грн.

Ви, звичайно ж, можете попросити сина або дочку написати листа Святому Миколаю. І потім на хвилинку заглянути в нього, щоб зрозуміти, чого ж хоче ваша дитина. Однак не завжди дитячі побажання можуть збігатися із можливостями батьків. Тож врахуйте і цей момент! Будьте готові до несподіванок та сюрпризів. Часом дитячі мрії безмежні...

Який оригінальний подарунок підійде для дружини, коханої, чоловіка, коханого

Влаштовуйте своїм половинкам справжні сюрпризи! Не знаєте, чим здивувати напередодні Святого Миколая? Візьміть на озброєння наші пропозиції:

1. Квиток до театр або на концерт. Такий варіант, звичайно ж, підійде театралам і любителям виступів. Подивіться афішу і виберіть що-небудь оригінальне.

2. Подарунковий сертифікат варто оформити із урахуванням уподобань своєї половинки. Це може бути сертифікат на косметологічні процедури, фітнес-клуб, психологічний тренінг, емоційний інтенсив і т.д.

3. Путівка на відпочинок до Праги, Хургади, Батумі, Коста Бланки, Парижу - та куди завгодно. Такий презент обов'язково буде гідно оцінений. Адже що може бути краще за відпочинок у іншій країні? Подорожі - це завжди нові враження, емоції та захоплення.

4. Дерево щастя - можна вибрати новорічний топіарий. Ваша половинка зможе прикрасити ним приміщення. Топіарий може бути який завгодно за формою та розміром. Обирайте цей прекрасний декор, що може сподобатися будь-якій людині. Оригінальна майстерність ручної роботи має порадувати вашу половинку.

5. Набір "кава та спеції", безумовно, підійде, як жінці, так і чоловікові, які ввіддают перевагу цьому ароматному напоєві.

6. Шоколадний набір - чоловіки часто такі ж ласуни, як і деякі жінки. У сьогоднішньому асортименті шоколадних подарункових наборів є цукерки-калькулятори, будівельні інструменти, записні книжки, сердечка та навіть цілий бойовий арсенал. Піднесіть пляшку шампанського або коньяку до шоколадного десерту. Нехай ваша половинка отримає задоволення від смачного подарунка.

Не забувайте, що і батькам варто зробити оригінальний подарунок. Не засмучуйтеся, що колись ви на день Святого Миколая не отримували від них подарунки. У радянські часи усе було по-іншому. Але тепер ми поновлюємо давні традиції, ходимо до церкви, шануємо Бога і всіх святих.

Які подарунки прийнято дарувати батькам

Звичайно ж, ви можете дарувати батькам чайні сервізи, солодкі частування, квитки на якісь заходи. Найголовніше для них - це ваша увага. Не забувайте їм телефонувати, турбуйтеся про їхнє здоров'я. Даруйте своє тепло, гарний настрій, обирайте наступні подарунки:

1. Цікава книга, яку вони зможуть почитати дозвіллі.

2. Настінний годинник. Тим паче, що сьогодні у продажу є найнезвичайніші годинники. Ви навіть можете обрати їх із казковим візерунком, для кухні, у стилі мінімалізму, із квітами, у вигляді картини тощо.

3. Міні-бар для батька та теплі рукавички для мами. У продажу є невеликі бари-вози із чарками, дерев'яні діжечки із чарочками, скрипки і т.д. Ви навіть можете обрати тематичний набір, згідно із його перевагами.

А мамі подарувати подарунок для теплоти рук. Рукавички або рукавиці зігріють її у холодну пору та нагадають про вас.

4. Будиночки щастя для батьків асоціюються із добротою, затишком, гармонією і ніжністю. У продажу є будиночки із яскравим забарвленням та цікавою формою. Вони стануть чудовою прикрасою для будь-якої квартири або приватного будинку.

5. Фотоальбом, у який вже можна вкласти кілька сімейних фото. І в яку б далечінь ви не поїхали, дорогі серцю зображення та спогади будуть завжди із вашими батьками.

Дбайте про ваших рідних та близьких! Проявляйте своє найщиріше відношення й увагу! Бажаємо родинного затишку, достатку, любові й добра у ваших серцях! Нехай Святий Миколай посилає вам свою допомогу в скрутну хвилину та оберігає від усіх негараздів!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
18-12-2021, 09:26
Коментарів 0 Переглядів 3 142

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.