RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Різдвяний піст 2021: коли розпочинається, скільки триває і що категорично не можна робити


Різдвяний піст - один з найважливіших для православних християн. Він починається в кінці осені і закінчується на Різдво 2022 року. У народі його також називають Пилипівський піст.

Про це повідомляє видання Главред.



Коли починається Різдвяний піст 2021

Цього року Різдвяний піст починається 28 листопада. Він триватиме 40 днів і закінчиться у Святвечір 6 січня 2022.

Філіппов піст передбачає обмеження в їжі, проте основним його призначенням є очистити не тіло, а душу перед Господом, щоб зустріти свято Різдва з чистими помислами. У період сорокаденного посту православні християни розмірковують про своє життя, просять вибачення і прощають кривдників і наповнюють помисли благими намірами. Упокорення плотського тіла для духовного очищення - головна мета посту.

Що не можна їсти в Різдвяний піст і що заборонено робити

Пилипівський піст передбачає сорокаденне утримання від продуктів тваринного походження: м'яса, молока, яєць, масла.

У цей період категорично забороняється:

лаятися і лихословити;

вживати алкоголь;

курити;

відвідувати розважальні заходи;

заздрити і гніватися.

Різдвяний піст 2021 - харчування по днях

Незважаючи на те, що продукти тваринного походження заборонено вживати в їжу, Різдвяний піст не такий вже й суворий. В деякі дні можна вживати рибу, рослинне мало і морепродукти. Меню можна урізноманітнити продуктами, які містять рослинний білок: гриби, бобові, горіхи.

З 28 листопада по 19 грудня по понеділках можна їсти гарячу їжу без масла. У вівторок, четвер і суботу - дозволена риба. Середа і п'ятниця – сухоїдіння.

З 20 грудня по 1 січня не можна вживати рибу по вівторках і четвергах.

З 2 по 6 січня – суворий піст. Понеділок, середа і п'ятниця – сухоїдіння. Вівторок і четвер - гаряча їжа без масла. У суботу та неділю – з рослинною олією.

Кому не можна постити:

дітям до 7 років;

вагітним жінкам;

в період відновлення після хвороби;

при наявності захворювань, які не передбачають обмеження по харчуванню (онкологія, діабет, захворювання шлунково-кишкового тракту).

Календар харчування Різдвяного посту



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
10-11-2021, 22:45
Коментарів 0 Переглядів 2 127


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.