Якщо у листопаді минулого року приготування пісного борщу коштувало українцям 9,3 грн, у січні поточного року - 9,8 грн, то за 8 місяців поточного року його вартість зросла на 45%.
Про це заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.
"У серпні борщ без м'яса коштував у середньому 14,2 грн, тоді як у січні 2018 року 9,8 грн. За вісім місяців вартість цієї смачної страви зросла на 45%, або на 4,4 грн", - зазначив Дорошенко.
Так, за середньостатистичними цінами державного моніторингу, на початок 2018 року, буряк коштував 3,1 грн за 500 г, картопля - 3 грн за 500 г, капуста - 1,3 грн за 300 г, морква - 1,3 грн за 200 г, цибуля - 1,1 грн за 200 г.
За даними Держстату, в останній місяць літа буряк обходився в 3,5 грн за 500 г, картопля в 3,8 грн за 500 г, капуста у 2,2 грн за 300 г, морква в 3 грн за 200 г, цибуля в 1,7 грн за 200 г.
З початку року морква додала 130%, або 1,7 грн, капуста - 69%, або 90 коп., цибуля - 55%, або 60 коп., картопля - 27%, або 80 коп., буряк - 13%, або 40 коп.
Дорошенко також нагадав, що пісний борщ, приготовлений у листопаді минулого року, коштував взагалі лише 9,3 грн.
Для розрахунку Асоціація постачальників торговельних мереж брала: картоплі та буряка - по 500 г, капусти - 300 г, моркви та цибулі - по 200 г, води питної - 3 л, лаврового листа, сіль, чорний перець - за смаком.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
1-10-2018, 18:13
0
1 244