Сумські студенти штучно створили головний український делікатес. На вибір представлено сало будь-якої жирності та навіть смаку.
Про це йдеться на сайті "Сегодня".
Штучний салозамінник розробили студенти аграрного університету в Сумах під керівництвом доцента кафедри харчування Дмитра Бидюка.
Таке сало можуть їсти навіть вегетаріанці, адже продукт не містить багатьох шкідливих речовин тваринного походження. Воно складається з рослинної олії та желатину.
"Це здорова альтернатива звичайному салу. Крім цього, штучне сало ми можемо робити з будь-яким смаком: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності", – розповів Бідюк.
Дослідник запевнив, що смак його винаходу може бути підібраний так, що від оригінального сала його неможливо відрізнити.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
30-09-2018, 00:15
0
1 708