За перших симптомів застуди терапевти рекомендують багато пити. Це дозволяє швидше “вимити” патогени і токсини з організму.
Хворій людині дуже важливо пити багато рідини. Вона не дає інфекції затримуватися в порожнині рота і в шлунку. Очищає клітини від відходів, що утворюються в процесі боротьби організму з вірусами.
Зокрема, при перших симптомах нездужання корисно пити тепле молоко з мінеральною водою – це один з найефективніших засобів від першіння в горлі та кашлю.
Потрібно змішати в рівних кількостях тепле молоко і підігріту лужну мінеральну воду. У разі сильного подразнення в горлі можна додати шматочок вершкового масла. Такий напій полегшує хворобливі відчуття, сприяє відходженню мокротиння.
Також фахівці рекомендують при застуді пити напій із шипшини, який забезпечить організм великою кількістю вітаміну С. Напої з шипшини дають сечогінний і жовчогінний ефект.
Ще один напій: журавлинно-брусничний морс. За словами експертів, він проявляє сечогінну і протизапальну дію, а також має бактерицидну властивість.
У тих випадках, коли людині потрібно швидко зігрітися, незамінним виявиться глінтвейн.
Крім того, при застуді може допомогти і компот із сухофруктів. Сушені фрукти зберігають в собі величезну кількість цінних мікроелементів, що містяться у свіжих, і відвар з сухофруктів стане прекрасним засобом для активізації імунної системи в боротьбі з вірусами.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
29-09-2018, 00:04
0
1 617