Літо підходить до свого завершення, і серпень – це прекрасна пора для того, щоб сповна відчути його на смак. Коли, як не в серпні пробувати всі ті фрукти та овочі, які дарує нам природа?
Саме в останні дні справжньої спеки можна спробувати втамувати спрагу не банальним пивом, а чимось цікавішим, наприклад безалкогольними напоями власного приготування, пише molbuk.ua.
Яблучна вода1 кг яблук, 1 л води, цукор за смаком, лимон, кориця.
Приготування:Один із найпростіших, але й найсмачніших напоїв. Кілограм будь-яких яблук, очищаєте від шкірки та кісточок, ріжете тоненькими скибочками, присипаєте цукром та заливаєте літром окропу, та варите 15 хвилин. Можна також додати цедру та сік з двох лимонів, дрібку кориці.
Після приготування дайте "яблучній воді" охолонути і процідить її. Пити напій можна або кімнатної температури, або з додаванням кубиків льоду.
Домашній лимонад7 лимонів, 2 л води, цукор за смаком.
Приготування: Візьміть 7 лимонів, вичавіть з них сік та додайте цукор, заливши сік двома літрами окропу. Перемішайте суміш та залишите на ніч у прохолодному місці, а на наступний день перемішайте ще раз і додайте ще трохи цукру за смаком. Після цього профільтруйте суміш та охолодіть її до комфортної вам температури.
До лимонів можна додати інші цитрусові - апельсин або грейпфрут.
Настій шипшини1 скл. плодів шипшини, 1 л води, цукор за смаком.
Приготування: Простий і корисний відвар шипшини відмінно втамовує спрагу в спеку і позитивно позначається на роботі серцевого м’яза і шлунково-кишкового тракту.
Склянку плодів шипшини необхідно залити літром окропу і поварити 10-12 хвилин, дати охолонути і настоятися кілька годин. Після цього віджати приготований "компот", викинути плоди і додати цукор за смаком. При подачі напій має бути кімнатної температури.
Шоколадно-молочний коктейль250 мл молока, 2 ст. л. какао, цукрова пудра за смаком, морозиво, шоколад.
Приготування: Заливаєте молоко в блендер, додаєте морозиво, 2 столові ложки какао та цукрову пудру. Добре збийте суміш – до утворення пінки. Готовий коктейль можна прикрасити ложкою збитих вершків або посипати перетертим шоколадом.
Мохіто3 гілочки свіжої м'яти, 1/2 лимону або лайму, вода газована або звичайна, лід, яблучний сік.
У склянку подрібнити м’яту, вичавити лимон або лайм. Розтовкти разом, щоб з'явився сильний аромат. Додати звичайну чи газовану воду. Як варіант, можна розбавити яблучним соком наполовину з водою. Прикрасити гілочкою м’яти, додати лід.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
15-08-2018, 18:46
0
2 652