RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Вчені назвали продукти, які не можна їсти щодня

Вчені назвали продукти, які не можна їсти щодня

Є продукти, які важко назвати корисними, але все ж ми їх споживаємо, бо вони смакують. Але варто буди обачними, адже не усі улюблені продукти можна їсти щодня, адже вони можуть принести більше шкоди здоров'ю, ніж користі.

Фахівці American Institute for Cancer Research склали перелік продуктів, які не варто їсти щодня, передає 24apteka.

Рейтинг очолило м'ясо – котлети, гуляш, рагу, м'ясні супи і багато іншого зі свинини, яловичини, баранини може значно підвищити ризик виникнення злоякісних утворень у шлунку і кишечнику, якщо його вживати щодня.

Зі слів вчених, можна їсти не більше 50 грамів м'яса на грилі в тиждень, щоб не заподіяти шкоди організму.

Окрім того, щоб перетравити м'ясо організму потрібно 6-8 годин, а те, що не встигне перетравитись, почне гнити в результаті чого почне виділятися метан, який руйнує вітамін В3. А без нього інсулін перестає виконувати свої функції – цукор у крові не перетворюється у глікоген, тож зростає ризик отримати цукровий діабет.

Добавки, що містяться у більшості ковбасних виробів, зокрема, нітрат натрію, загрожують нетравленням шлунка та можуть спровокувати діабет, гіпертонію, ішемічну хворобу серця, подагру та рак.

У ВООЗ зазначають, що шкоду для організму від ковбасних виробів можна прирівняти зі шкодою від куріння і надмірного вживання алкоголю.

Яйця на сніданок, які є джерелом білка та вітамінів А, К, Д, мінералів, зокрема, кальцію, натрію, заліза, фосфору, калію, теж не варто споживати щодня. Яєчний жовток містить величезну кількість холестерину, що підвищує ризик атеросклерозу судин.

Гурманам, які люблять картоплю, не варто часто споживати смажену, яка через велику кількість олії завдає нищівного удару по печінці та підшлунковій залозі.

А картопляне пюре через вміст вершкового масла і молока підвищує вміст цукру у крові. Окрім того, картопля сприяє набору ваги.

Ватрушки, булочки, печиво та інша здоба не мають взагалі корисних компонентів. Вони збільшують ризик розвитку цукрового діабету і серцево-судинних захворювань.
Редактор: Марина Кавкало
18-06-2018, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 3 294


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.