Вчені назвали продукти, які не можна їсти щодня

Новини України / новини / Життя
3 421
0
Вчені назвали продукти, які не можна їсти щодня

Є продукти, які важко назвати корисними, але все ж ми їх споживаємо, бо вони смакують. Але варто буди обачними, адже не усі улюблені продукти можна їсти щодня, адже вони можуть принести більше шкоди здоров'ю, ніж користі.

Фахівці American Institute for Cancer Research склали перелік продуктів, які не варто їсти щодня, передає 24apteka.

Рейтинг очолило м'ясо – котлети, гуляш, рагу, м'ясні супи і багато іншого зі свинини, яловичини, баранини може значно підвищити ризик виникнення злоякісних утворень у шлунку і кишечнику, якщо його вживати щодня.

Зі слів вчених, можна їсти не більше 50 грамів м'яса на грилі в тиждень, щоб не заподіяти шкоди організму.

Окрім того, щоб перетравити м'ясо організму потрібно 6-8 годин, а те, що не встигне перетравитись, почне гнити в результаті чого почне виділятися метан, який руйнує вітамін В3. А без нього інсулін перестає виконувати свої функції – цукор у крові не перетворюється у глікоген, тож зростає ризик отримати цукровий діабет.

Добавки, що містяться у більшості ковбасних виробів, зокрема, нітрат натрію, загрожують нетравленням шлунка та можуть спровокувати діабет, гіпертонію, ішемічну хворобу серця, подагру та рак.

У ВООЗ зазначають, що шкоду для організму від ковбасних виробів можна прирівняти зі шкодою від куріння і надмірного вживання алкоголю.

Яйця на сніданок, які є джерелом білка та вітамінів А, К, Д, мінералів, зокрема, кальцію, натрію, заліза, фосфору, калію, теж не варто споживати щодня. Яєчний жовток містить величезну кількість холестерину, що підвищує ризик атеросклерозу судин.

Гурманам, які люблять картоплю, не варто часто споживати смажену, яка через велику кількість олії завдає нищівного удару по печінці та підшлунковій залозі.

А картопляне пюре через вміст вершкового масла і молока підвищує вміст цукру у крові. Окрім того, картопля сприяє набору ваги.

Ватрушки, булочки, печиво та інша здоба не мають взагалі корисних компонентів. Вони збільшують ризик розвитку цукрового діабету і серцево-судинних захворювань.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують
Відстрочка від мобілізації більше недоступна: кого система “Оберіг” внесла до «чорного списку»
Шукають майже два тижні: батьки 13-річної Еріки Руснак просять її повернутися - відео
«Їх викидали і палили»: працівники Чернівецького музею відновили ікони, яким понад сто років
Більше не Першотравневий: відзавтра райсуд у Чернівцях називатиметься інакше
У Чернівцях біля лікарні на тротуар впало дерево - фото
Вперше за 60 років: у Чернівцях розпочнуть капремонт вулиці Головної за 200 мільйонів гривень
Гроза та заморозки вночі: на Буковині очікується різке погіршення погоди
Чернівчан просять зустріти загиблого Героя Валерія Боднарюка
Замість басейну - котлован: територія для Палацу водних видів спорту у Чернівцях стала небезпечною - фото
Звільнилися двоє заступників керівника управління освіти Чернівців: що сталося