За квітень 2018 року в Україні подешевшали гречка, сало та яйця.
Про це написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
"Найбільше, на 1,2 гривні подешевшала гречка. На кінець квітня вона коштувала 18,8 гривень за кілограм. Продовжує знижуватись ціна українського національного продукту – сала. Воно подешевшало на 1 гривню. У середньому продають по 70 гривень за кілограм. Курячі яйця подешевшали на 60 копійок. У середньому коштують 26,6 гривень за десяток", - написав Олексій Дорошенко.
За його словами, темпи інфляції знижуються повільніше, ніж передбачав Нацбанк.
"У квітні 2018 року найбільш суттєво подорожчала свинина – на 6 гривень. Тепер коштує в середньому 116 гривень за кілограм. Яловичина, морква, буряк, капуста, яблука, курячі філе і тушка подорожчали від 1,1 до 2,5 гривень. Яловичину в середньому продають по 125 гривень за кілограм. На кінець квітня середня ціна кілограму моркви сягала 12,9 гривень, буряку – 12,6 гривень і білокачанної капусти – 9,2 гривні. Також майже на чверть гривні зросла вартість соціальних сортів хліба. Найдешевший білий хліб продавали по 15,2 гривень за кілограм, чорний – 16,1 гривень", - підсумував Дорошенко.
За квітень 2018-го український борщ подорожчав майже на 8% або на 6,2 грн за каструлю.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
19-05-2018, 22:32
0
1 127