В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла українцям як уникнути харчових отруєнь на пікніку.
Про це посадовиця написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє molbuk.ua.
Першим правилом харчової безпеки є чистота, тому рекомендується ретельно мити руки (перед тим, як брати продукти і готувати їжу, після туалету), фрукти і овочі, стежити за чистотою кухонного приладдя.
Також дуже важливо окремо готувати і подавати сирі та готові страви, слід вибирати найбільш свіжі продукти.
"Використовуйте окрему розділову дошку для приготування сирих продуктів. Зберігати їх потрібно теж окремо. Це потрібно, щоб запобігати забрудненню продуктів небезпечними бактеріями, які можуть бути в сирій їжі до термічної обробки. Зберігайте порядок і правильний температурний режим в холодильнику. Температура повинна бути нижче 5°С. Не переповнюйте холодильник продуктами, тому що це впливає на циркуляцію повітря усередині і підтримання потрібної температури. Окремо зберігайте сире м'ясо (в контейнері або харчовій плівці), щоб запобігти будь-якому контакту з готовою їжею. Не їжте продукти, у яких закінчився термін придатності. Навіть якщо ця їжа нормально виглядає і пахне. Терміни придатності визначають і вказують на основі відповідних наукових тестів, які показують, через який період в упакованої їжі почнуть паразитувати патогенні мікроорганізми", - написала Супрун.
Також вона радить не залишати приготовану їжу на столі довше ніж на дві години, оскільки в спеку продукти псуються надзвичайно швидко. Також, якщо їжа залишилася після пікніка - її не варто зберігати "на завтра".
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
30-04-2018, 11:32
0
861