Супрун дала поради, як не отруїтися на пікніку

Новини України / новини
966
0
Супрун дала поради, як не отруїтися на пікніку

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла українцям як уникнути харчових отруєнь на пікніку.

Про це посадовиця написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє molbuk.ua.

Першим правилом харчової безпеки є чистота, тому рекомендується ретельно мити руки (перед тим, як брати продукти і готувати їжу, після туалету), фрукти і овочі, стежити за чистотою кухонного приладдя.

Також дуже важливо окремо готувати і подавати сирі та готові страви, слід вибирати найбільш свіжі продукти.

"Використовуйте окрему розділову дошку для приготування сирих продуктів. Зберігати їх потрібно теж окремо. Це потрібно, щоб запобігати забрудненню продуктів небезпечними бактеріями, які можуть бути в сирій їжі до термічної обробки. Зберігайте порядок і правильний температурний режим в холодильнику. Температура повинна бути нижче 5°С. Не переповнюйте холодильник продуктами, тому що це впливає на циркуляцію повітря усередині і підтримання потрібної температури. Окремо зберігайте сире м'ясо (в контейнері або харчовій плівці), щоб запобігти будь-якому контакту з готовою їжею. Не їжте продукти, у яких закінчився термін придатності. Навіть якщо ця їжа нормально виглядає і пахне. Терміни придатності визначають і вказують на основі відповідних наукових тестів, які показують, через який період в упакованої їжі почнуть паразитувати патогенні мікроорганізми", - написала Супрун.

Також вона радить не залишати приготовану їжу на столі довше ніж на дві години, оскільки в спеку продукти псуються надзвичайно швидко. Також, якщо їжа залишилася після пікніка - її не варто зберігати "на завтра".



Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
37 014
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
21 196
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
15 074
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
10 955
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
8 008
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 372
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
5 542
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 318
Замість спортивного об’єкта - житло: як ділянка під спорт у центрі Чернівців перетворилася на багатоповерхівку
5 122
Повернувся з російського полону і знову пішов на фронт. Історія захисника з Буковини
4 080


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.