Ціни на м’ясо в Україні, порівняно з травнем минулого року, помітно зросли – на деякі види – майже удвічі. Про динаміку цін на м’ясо повідомила Асоціація тваринників України на своїй офіційній сторінці.
Зокрема, порівняно з травнем 2017 року, яловичина та свинина прибавили в ціні приблизно 33 відсотки. Курятина – майже у 1,5 рази. Що ж стосується улюбленого національного продукту українців – сала, то воно взагалі виросло у ціні майже у 2,7 разів!
"Я ще у 2015 році прогнозувала, що через відсутність належної політики в попередженні та боротьби з АЧС українці можуть залишитися без сала. Що спостерігаємо і зараз. За ціною понад сотню гривень воно стало для багатьох українців вже справжнім "делікатесом", який не кожен може собі дозволити. Пропорційно до свинини, зрозуміло, що дорожчають курятина та яловичина. Тож травневий шашлик цього року вдарить по кишені споживача. Тим часом ситуація з АЧС не поліпшується, отож чекаємо на подальше здорожчання", – прокоментувала голова АТУ Ірина Паламар.