В Україні найчастіше підробляють вершкове масло та ковбасні вироби. Менше - молочні продукти.
Про це в інтерв’ю Голос UA повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.
На запитання, які зловживання найчастіше трапляються на ринку продуктів харчування, він зауважив: "Порушення технологічного режиму приготувания, транспортування, маркування".
"30-50% продукті харчування в Україні - фальсифікат. Частіше за інше підробляють вершкове масло. Його фальсифікат на ринку сягає порядку 30-40%, - зауважив фахівець. - Саме така цифра була названа в грудні 2017 року після лабораторних досліджень. На другому місці - м’ясні вироби: ковбаси, сардельки, сосиски. На третьому - кулінарні вироби, які не відповідають стандартам показників безпеки. Далі йде молочна продукція. Їі підробляють, але не так часто", - повідомив Олег Рубан.
14-04-2018, 13:08
0
1 692