Експерти Асоціації торговельних мереж України проаналізували, у яких регіонах найдорожче та найдешевше м’ясо за офіційною статистикою на початок лютого та склали відповідний рейтинг.
За словами її очільника Олексія Дорошенка, Київ є найдорожчим містом країни для любителів м’яса. Столиця також входить до ТОП-3 найдорожчих регіонів за всіма видами м’яса та сала, окрім курки.
Експерт оприлюднив результати свого дослідження.
ЯЛОВИЧИНА – середня ціна в Україні 117,1грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Київ – 129,1
2. Київська область – 127,4
3. Одеська область – 126,1.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область – 95,1
2. Полтавська область – 107,0
3. Чернігівська область – 107,8.
СВИНИНА – середня ціна в Україні 110,3грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Закарпатська – 122,7
2. Київ – 118,2
3. Одеська – 115,4.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область 97,8
2. Волинська область 102,3
3. Тернопільська область 105,7.
САЛО – середня ціна в Україні 72,2грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Київ – 110,6
2. Київська область – 81,5
3. Дніпропетровська область – 79,7.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Тернопільська – 49,4
2. Волинська – 51,8
3. Рівненська – 52,7.
ФІЛЕ КУРЯТИНИ – середня ціна в Україні 91,5 грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Миколаївська область – 96,2
2. Херсонська – 94,0
3. Кіровоградська – 94,0.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Харківська – 84,9
2. Рівненська – 88,1
3. Львівська – 88,7.
Експерти зазначають, що різниця в цінах на м’ясо між регіонами тим більша, чим менше його виробництво в промислових масштабах.
10-03-2018, 15:15
0
1 825