За підсумками 2017 року Україна збільшила виробництво ікри риби і її замінників - на 17%, також збільшено виробництво солоної риби - на 18%.
Такі дані повідомляються в звіті Державного агентства рибного господарства, передає Інтерфакс-Україна.
В цілому загальний обсяг виробництва рибної продукції в Україні в 2017 році збільшився на 1,1% - до 63,3 тис. Тонн.
Більше половини рибного виробництва (54%) припадає на випуск рибних консервів. За рік їх виробництво збільшилося на 8%. Заморожена риба в Україні займає 17% ринку.
Одночасно скоротилося виробництво риби сушеної та в'яленої - на 19%, а також на 12% рибного філе (в'яленого, солоного або в розсолі).
Одночасно Україна в 2017 році збільшила імпорт риби, рибопродукції і інших водних біоресурсів на 9,6% -до 327,8 тис. Тонн. Імпорт обійшовся в $527,7 млн.
Найбільша кількість рибопродукції поставляється з Норвегії - 20,6%, Ісландії - 17,4% і Естонії - 10,2%. Крім зазначених країн, поставки в великих обсягах здійснюються з США, Латвії, Іспанії, Канади та Китаю.
Експорт рибопродукції виріс майже на 26% - до 10,6 тис. Тонн і склав $34,3 млн. В основному здійснювався експорт готової і консервованої риби, а також морозива рибного філе в Молдову, Данію, Німеччину, Грузію і Білорусь.
Середні ціни на рибу і рибопродукцію, за даними Державної служби статистики України, в 2017 році збільшилися на 3,6%. В основному піднялися ціни на морепродукти - на 16,1% і рибні консерви в олії - на 8%, зменшилася ціна на оселедець - на 5% і живу або охолоджену рибу - на 3%.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
23-02-2018, 20:54
0
1 494