RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ЗМІ повідомили, на що витратять гроші держбюджету-2018

У четвер, 7 грудня, Верховна Рада України прийняла державний бюджет на 2018 рік. За закон №7000 проголосували 273 народних депутати.

У прийнятому проекті парламент передбачив вирішення низки нагальних питань як соціального, так і економічного характеру, йдеться у публікації "НВ Бизнес"

Основні макропоказники

У 2018 році доходи держбюджету встановили на рівні 913,6 млрд грн, що на 142,3 млн більше, ніж минулого року. Зокрема, доходи загального фонду – 839, 8 млрд грн і доходи спецфонду – 73,7 млрд грн.

Витрати передбачені на суму в 988,6 млрд грн, що на 147 млн більше, ніж минулого року. Відзначимо, що видатки із загального фонду станоаитимуть 906,6 млрд грн, а зі спецфонду – 81,9 млрд грн.

Таким чином, дефіцит державного бюджету в 2018 році становитиме 75 млрд грн (2,4% ВВП).

Граничний обсяг дефіциту бюджету визначено в сумі 81,8 млрд грн. Втім, він не перевищить граничного показника і збережеться в межах 2,4% від ВВП країни. Крім того, держборг України становитиме 1,9 трлн грн (60% ВВП на відміну від 63% у 2017 році).

Також у новому бюджеті передбачили зростання ВВП на рівні 3%, а інфляцію – 9%.

Курс долара і соцстрандарти

У держбюджеті-2018 курс долара прописали на рівні 29,3 грн/$.

Українцям знову підвищать зарплатню і прожитковий мінімум. Згідно з документом, мінімальна зарплатня має зрости на 16% – до 3723 грн. Також розглядається можливість підняття зарплатні після першого кварталу.

Не забули в Кабміні і про прожитковий мінімум. Він у новому році виросте на 9%. Так, з 1 січня 2018 року прожитковий мінімум становитиме 1700 грн, з 1 липня – 1777 грн, з 1 грудня – 1853 грн.

Також з бюджету виділили гроші на підтримку малозабезпечених сімей та інших одержувачів соціальної допомоги. На такі потреби виділено 59,9 млрд грн, що на 6 млрд більше, ніж у 2017 році. Відзначимо, що на субсидії в 2018 році планується виділити приблизно 71 млрд грн.

Дороги

Наступного року на дорожній фонд виділили рекордну суму – 46,7 млрд грн, що на 11,7 млрд грн більше, ніж у 2017 році. І ще 11,5 млрд станоаитиме субвенція на будівництво, ремонт і утримання доріг.

Оборона, освіта та медицина

Особливу увагу наступного року приділено фінансуванню оборонних відомств. Витрати за цією статтею збільшили до 165 млрд грн, що на 21,3 млрд грн більше, ніж у 2017 році.

Із зазначеної суми на фінансування Міністерства оборони виділили 86,1 млрд грн, Національної гвардії – 10,4 млрд грн. Нацполіцію теж не образили. З держбюджету на потреби поліцейських виділили 24,4 млрд грн. Державній службі з надзвичайних ситуацій – 11,2 млрд грн. На фінансування Служби безпеки передбачили 7,6 млрд грн.

Вчителям і медикам також дістався ласий шматочок. Міністерство освіти і науки України – 31,3 млрд грн, зокрема на Держслужбу якості освіти – 30,9 млн грн. Крім того, в 6,7 млрд грн обійдеться підвищення заробітної платні педагогічним працівникам. Ще приблизно 100 млн передбачено для модернізації та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів.

Для Міністерства охорони здоров'я України загалом виділили 26,5 млрд грн, зокрема на Нацслужбу здоров'я України – 8,2 млрд грн. На централізоване придбання медикаментів та лікувального харчування з держбюджету передбачено 5,9 млрд грн, 1 млрд – на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань, а 150 млн – на ангіографічне обладнання.

Місцеві бюджети

Бюджет-2018 передбачає для місцевих бюджетів 556,1 млрд, що на 73 млрд грн (15,1%) більше, порівняно з 2017 роком. Прогнозується, що доходи місцевих бюджетів становитимуть 253,1 млрд. Також їм додатково нададуть 6 млрд – до Державного фонду регіонального розвитку, 5 млрд субвенцій на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій та ще 1,9 млрд субвенцій на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад.

ЗМІ повідомили, на що витратять гроші держбюджету-2018


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
8-12-2017, 19:40
Коментарів 0 Переглядів 1 530

Теги -

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.