RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вибух у Києві розслідують як теракт

Увечері, 25 жовтня, на вулиці Міцкевича у Солом’янському районі Києва пролунав вибух. Це сталося близько 22.00 біля студії телеканалу Еспресо.TV: звідти саме виходили гості ефіру - народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала, повідомляє ТСН.

ЗА 20 ХВИЛИН ДО ВИБУХУ МОТОРОЛЕРА ЩЕ НЕ БУЛО

Вибухнув моторолер, припаркований поруч із входом у студію. Гостьовий редактор Еспресо.TV Ірина Узлова каже, що від вибуху заклало вуха.

"О десятій годині ми закінчили наш прямий ефір. Бала і Мосійчук о 22.01 залишили студію і вийшли до гостьового дивану, де ще впродовж хвилини обговорювали тему бесіди. Затим вони східцями пішли на перший поверх. Секунд через 30 пролунав вибух, від якого заклало вуха", - цитує Узлову сайт її телеканалу.

Про те, що вибухнув саме моторолер, охоронці телеканалу побачили на моніторах. При цьому за 20 хвилин до вибуху мопеда ще не було.

"Ми одразу почали викликати швидкі, поліцію. Бала сидів на східцях біля магазину, у нього були осколкові поранення спини. На місці йому надали невідкладну допомогу. Потім його повезли до лікарні", - додала Ірина Узлова.

ЧЕТВЕРО ПОСТРАЖДАЛИХ, ОДИН ЗАГИБЛИЙ

Найбільше постраждав 30-річний охоронець Мосійчука, співробітник полку поліції особливого призначення Руслан К. Він Водій Мосійчука розповів ТСН подробиці замаху на нардепа Водій Мосійчука розповів ТСН подробиці замаху на нардепа своїм тілом фактично закрив депутата. Дорогою до лікарні охоронець помер, вдома у нього залишилася вагітна дружина.

Співробітниця Еспресо.TV Світлана Самойленко опублікувала у себе у Facebook відео перших хвилин після вибуху. На ньому видно чоловіка, який лежить на східцях біля входу до телеканалу. Самойленко повідомила, що цей чоловік - охоронець Мосійчука, який згодом помер.

Постраждали також Ігор Мосійчук та Віталій Бала. Депутата госпіталізували до клініки "Борис", у нього діагностували осколкові поранення кінцівок, спини і живота. Його прооперували і зараз, за словами лікарів, поранення не загрожують життю народного депутата.

Постраждалий внаслідок вибуху у Києві політолог перебуває у дуже важкому стані – Ляшко Постраждалий внаслідок вибуху у Києві політолог перебуває у дуже важкому стані – Ляшко Віталій Бала отримав дуже важкі поранення. За словами лідера Радикальної партії Олега Ляшка, у політтехнолога пошкоджені легені, печінка, внутрішні органи. Політтехнолог Олексій Голобуцький додав, що у Бали - проникаюча травма через ребра в діафрагму, печінку. Близько 3-ї ночі Голобуцький написав у Facebook, що Балу прооперували, його стан стабільний.


Внаслідок вибуху постраждали ще дві людини. За інформацією "Еспресо", це місцева мешканка Надія Т. та чоловік 1981 року народження Михайло М. Судячи з усього, вони були випадковими перехожими.

ТЕРАКТ РОЗСЛІДУЄ СБУ

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що вибух у Солом’янському районі Києва кваліфікується як теракт. Відкрито кримінальне провадження за статтею 258 Кримінального кодексу України. Теракт буде розслідувати головне управління Служби безпеки України у Києві, процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура столиці.

СЕРЕД ВЕРСІЙ – ПОМСТА КАДИРОВА

Член колегії Міністерства внутрішніх справ України, народний депутат України Антон Геращенко повідомив, що внаслідок вибуху у навколишніх будинках були вибиті вікна, тому потужність вибуху оцінюється не менше 1 кг у тротиловому еквіваленті.

За словами Геращенка, серед інших версій слідство розглядає версію, що теракт – справа рук російських спецслужб, які таким чином намагаються дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні на хвилі акцій протесту.

Читайте також: У загиблого унаслідок вибуху охоронця Мосійчука залишилась вагітна дружина

Лідер радикалів Олег Ляшко у свою чергу не сумнівається, що замах на Мосійчука пов'язаний із його професійною діяльністю і політичною позицією. "Очевидно, це робота ворожих спецслужб, бо працювали професійно", - написав Ляшко у Facebook.

Однопартієць Мосійчука Дмитро Лінько прямо вказує на людину, яка могла віддати наказ вчинити вибух. "Замах на Мосійчука це справа рук Кадирова. Сумнівів немає!", - заявив народний депутат.

2014 року президент Чечні Рамзан Кадиров доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам республіки порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука, які висловлювалися про події в Грозному 4 грудня 2014 року (тоді група бойовиків напала на Грозний, внаслідок чого загинули 14 силовиків, а депутати схвально відгукнулися про цей напад). Також він наказав своїм бойовикам викрасти депутатів і доставити в Чечню.

Глава Чечні пообіцяв їх "закопати глибоко в землю". "Якщо хтось думає, що дозволено безкарно підтримувати тероризм, то глибоко помиляється. Будь-кого, хто словом чи доларом сприятиме морально та матеріально, дістанемо з-під землі або зариємо глибоко в землю!", - заявляв тоді Кадиров.

НЕ ПЕРШИЙ ВИБУХ

Антон Геращенко нагадав, що це не перший випадок, коли внаслідок вибухів в Україні гинуть люди.

"Раніше така ж доля спіткала журналіста Павла Шеремета, співробітника ГУР МО Максима Шаповала, полковника контррозвідки Юрія Возного, підполковника Олександра Хараберюша. Така ж доля в січні цього року була уготована і мені", - написав Геращенко.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Igor
26-10-2017, 08:56
Коментарів 0 Переглядів 1 180

Теги -

26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, однієї з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики

Інформацію перевіряють відповідні служби
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.