RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Саакашвілі заночував у Львові та збирається дати прес-конференцію

Після вчорашнього прориву кордону колишній президент Грузії і екс-голова Одеської облдержадміністрації, позбавлений громадянства України Михеїл Саакашвілі вирішив заночувати у Львові в одному з найпопулярніших готелів у центрі міста, буквально за сотню метрів від площі Ринок. У готелі також поселилися соратники Саакашвілі.

Про це передає журналістка Марічка Кужик, ідеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Екс-президент Грузії прибув до Львова напередодні, одразу після прориву на пункті пропуску через кордон "Шегині". Тут Саакашвілі зустрічав мер Львова Андрій Садовий. Спочатку політики пройшлися площею Ринок, робили селфі з містянами та туристами, згодом подалися на трапезу. Близько години тривала вечеря у політиків в одному з ресторанів Львова. Поки вони їли, вхід до ресторації охороняли зо три десятки чоловіків у повній амуніції, це, начебто, ветерани батальйону "Донбас".

Після трапези Саакашвілі вийшов до журналістів, міні-брифінг провів разом з Андрієм Садовим. Грузинський політик каже, що прорив на кордоні – це не прорив. Він не порушив жодних юридичних моментів, хоч і перетнув кордон України без перевірки паспорта. Мовляв, самі люди, прихильники, взяли й перенесли його на руках.

"Ні, не було ніякого прориву… Я не пройшов (український кордон без перевірки паспорта), мене взяли на руки і перевели через кордон. Це зробив народ України... Ніякий закон бариг не перешкода", - сказав Саакашвілі.

У Львові політик має бути щонайменше до обіду –тоді у Львові запланована прес-конференція політика.

Нагадаємо, у вчорашніх сутичках на польсько-українському кордоні на пункті пропуску "Шегині" постраждали п'ятеро прикордонників та 12 поліціянтів, за даними МЗС. Попри кілька кордонів правоохоронців і повідомлення про замінування, позбавленому українського громадянства Саакашвілі таки вдалося потрапити до України. Адже пункт пропуску прорвав кількатисячний натовп. Без будь-якого паспортного контролю протестувальники буквально "на руках" занесли Саакашвілі до України.

Цьому передували мандри каравана Саакашвілі, його українських друзів-політиків та журналістів чи не уздовж усього західного кордону. Спочатку думали їхати автобусом через Краковець. Коли ж дізналися, що там їх зустрінуть розлючені противники, як твердять, несподівано змінили маршрут - сіли у потяг "Інтерсіті". Але квитки вже були придбані заздалегідь - і на політиків, і на прибічників, і на журналістів.

Коли ж і тут не вдалось рушити, простоявши кілька годин на пероні польського вокзалу та зірвавши поїздку кільком сотням пасажирів, делегація вирішує повернутися до плану "А" - їхати автобусом до Краківця.

Але на півдорозі з'ясувалося, що прямують на інший пункт – "Шегині". Там кордон уже був перекритий - по обидві сторони скупчилося чимало автомобілів. Але польська сторона пропустила автобус із Саакашвілі, інші залишилися. Коли VIP-автобус під'їхав до українського кордону, стало відомо про "замінування" пункту пропуску.

Поки чекали на вибухотехніків, у сірій зоні кортеж знову завагався, чи не змінити план подорожі. Аж тут кількатисячний натовп прорвав кордон з боку України та помчав до політика. Прикордонники та поліцейські не чинили опору. За лічені хвилини Саакашвілі "під руки" завели до України, оминаючи будь-які перевірки документів.

Колона обійшла кількакілометровий затор, дісталася до автобуса та поїхала до Львова.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Igor
11-09-2017, 08:56
Коментарів 0 Переглядів 1 781

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.