RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Море дешевшає, а гори – ні

Путівки на відпочинок за кордоном значно дешевшають вже зсередини серпня. В Україні ціни на початку осені також знижуються.

Українські популярні морські курорти "тримають" ціну майже до кінця літа. Вже у вересні путівки в Одесу, які у липні коштували 15 тисяч гривень, можна купити зі 25% знижкою. Азовське море ще дешевше.

Море холодніше – проживання дешевше

У туристичних базах зізнаються, що у вересні охочих відпочивати значно менше, тому і ціна знижується.

– Відпустки у всіх зазвичай літом. Тоді люди їдуть на море – на пляжах – аншлаги, є попит – тому і дорого. У вересні і людей менше, і погода інша. На море ще можна їхати, адже сезон не закінчився, проте все одно буде помітно холодніше, купатися будете трохи менше, засмага буде не така. Проте багатьом це навіть до вподоби. Сонце не так сильно пече, і не треба ховатися, – пояснює власниця бази відпочинку на Азовському морі Ірина Федай.

Жінка каже, що ціни на відпочинок зменшуються насамперед за рахунок житла.

– Будемо знижувати ціну на номери майже вдвічі. В принципі, це нормальна практика для вересня. Не "люксові" кімнати або будиночки з радянським ремонтом взагалі здаються за 50-70 гривень.
А ось інший популярний вітчизняний курорт, Одеса, подешевшає не сильно. За словами туроператорів, в самій Одесі ціни залишаться приблизно на тому ж рівні. У вересні трохи знижуються ціни на відпочинок в Затоці, Коблево і інших невеликих селищах. Там можна буде поселитися від 100 гривень на добу з людини.

– Тут і у вересні багато людей, саме місто дороге, тому ціни на відпочинок залишаються високими, проте певні знижки є. У готелях проживання дуже дороге, щоб зекономити, можна зв’язатися з власниками будиночків та маленьких баз відпочинку. Можна знайти житло і за 100 гривень на добу, можна і за 80, проте не варто. Хороше житло вартує від 120 гривень. Дехто з власників пропонує за ці гроші і сніданки, – розповідає Олег, працівник туристичної фірми.
Загалом на морі в Україні радять відпочивати до кінця вересня.

"У горах восени ще краще"

Порівняно з цінами на морські курорти у горах ціни знижуються менше. Влітку домовившись із власниками будиночків та садиб напряму можна було за 100-120 гривень на добу. З вересня мінімальна ціна буде 90-100.

– Будиночки дерев’яні, добре облаштовані. Є дитячі майданчики, поруч річка, ліс. Ціни майже не змінюються, хіба на 20 гривень знизяться, бо це і так доступні ціни, – розповідає власник двох будиночків у Вижниці пан Олександр.

Трохи помітніше знизяться ціни на відпочинок у популярних гірських курортах в Карпатах. У липні будиночок на трьох людей коштував від 1 850 гривень, то з 1 вересня – 1 600 гривень.

– Два поверхи будиночка ваші, розраховано на три людини. У ці кошти також входять і сніданки. На жаль, електронної плити немає, бо будинок побудований із дерева. Та поруч багато хороших місць, де можна добре поїсти. За додаткові гроші можна замовити екскурсії та катання на конях, – розповідає Світлана, співробітниця курортної бази у Карпатах.

Дівчина пояснює, що ціни непомітно зменшуються, адже у горах постійно "сезон".

– Це не море, тут можна відпочивати весь рік. Тут навіть краще: краєвиди гарніші, листя падає, і сезон грибів буде хорошим. Трохи знизили ціни, бо тут відпочивають сімейні люди, під кінець канікул їх стало менше, – додала вона.

На період зимових канікул відпочинок у горах стане значно дорожчим.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: diana_vataman
19-08-2017, 17:41
Коментарів 0 Переглядів 2 631

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.